Spring naar de content

Sven Kockelmann steeds zwaarder blok aan been Eva Jinek

Dat Eva Jinek structureel beter scoort dan Sven Kockelmann als interviewer bij KRO-NCRV’s Eén op Eén wist u al. Maar de verschillen tussen de vaste interviewer op maandag en woensdag (‘de Kockel’) en die van dinsdag en donderdag (Jinek) worden groter en groter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Neem de kijkcijfers van deze en vorige week. Sven Kockelmann deed drie interviews (kinderombudsman Marc Dullaert, historicus Gerard Aalders en Karien van Heesewijk, de beste vriendin van de vermoorde pater Frans), net als Eva Jinek (Yolande Kleiss, moeder van slachtoffer Schiedammer Parkmoord, PVV-politica Fleur Agema en presentatrice Lieke van Lexmond). En wat blijkt? Gemiddeld kijken er 289.000 mensen naar Sven en 386.000 naar Eva. Dat is 34 procent meer.

SvenEva6

Kritische ondergrens
Pijnlijk voor Sven Kockelmann is dat hij in deze periode door de kritische ondergrens van 200.000 kijkers heen zakte. Op maandag 31 maart trok zijn interview met Dullaert slechts 180.000 kijkers – en dat op prime time op Nederland 2. Ter vergelijking: er keken op hetzelfde moment 1.650.000 mensen naar Nederland 1 (Radar) en 849.000 naar Nederland 3 (Smeris).

Aan het voorprogramma kan het niet gelegen hebben: er keken die dag nog 501.000 mensen naar Per seconde wijzer, de quiz die pal vóór Eén op Eén werd uitgezonden. Als we de Per Seconde Wijzer Wegzap Index erbij pakken (in dit geval hield Sven slechts 36 procent van de quizkijkers vast), moet Kockelmann het ook al afleggen tegen Jinek. Verliest Sven gemiddeld 29,3 procent van de kijkers, bij Eva is dat cijfer slechts 7,0 procent.

WegzapIndex