Spring naar de content

Love me Tinder – Joren Joshua

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Joren Joshua uit Rotterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Joren Joshua (Eindhoven, 1990) studeerde in 2012 af aan AKV Sint Joost in Breda, afstudeerrichting: illustratie. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor verschillende opdrachtgevers.

Over zijn werk:
‘Humor is een essentieel onderdeel in mijn werk. Mijn illustraties ontstaan vaak vanuit een woordgrap, een oneliner of iets wat mij weet te prikkelen. Ondanks dat ik op de academie vaak op mijn bek ben gegaan door tegen het vaste concept aan te schoppen, merk ik nu juist dat ‘het vrije idee’ voor mij het belangrijkst is om op gang te komen. Vanuit dat zelfverzonnen idee kan ik eindeloos lopen krabbelen op losse vellen, om maar zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het beeld dat in mijn hoofd zit. Uit de chaos van schetsen haal ik vaak het beeld  wat ik vervolgens ga stileren, zowel digitaal als analoog.’

‘Mijn manier van uitwerken is beïnvloed door graffiti en zeefdruk. Waar mijn schetsen juist vol grove lijnen en details zitten, probeer ik de eindbeelden te minimaliseren tot vlakken met slechts een aantal kleuren. Op deze manier komen de beelden wat harder aan, en trekt het de aandacht.’

Meer werk van Joren Joshua vindt u hier.

Better_shaved_than_sorry
Better shaved than sorry

 

Gwavel_pit
Gwavel pit

 

Hot_coffee_club
Hot coffee club

 

Le_Scratch
Le Scratch

 

Love_me_tinder
Love me Tinder

 

Poisoned_in_paradise
Poisoned in paradise

 

Subrow
Subrow

 

Winterdip
Winterdip

 

Your_savings_account
Your savings account

 

The_man_who_kwew_it_all
The man who knew it all

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook