Spring naar de content

HP/De Tijd keert terug als weekblad!

HP/De Tijd introduceert het digitale weekblad. Hierin vindt u onderwerpen uit ons nieuwe papieren magazine, een selectie van de beste artikelen van onze website, en stukken uit eerdere nummers van ons blad. In een fraai vormgegeven, interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het echte weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele onderwerpen die u in de weekeditie kunt lezen:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

kroonenberg-150x150Ophef interview Yvonne Kroonenberg
Het was twee dagen trending topic op Twitter: ons interview met Yvonne Kroonenberg. De schrijfster vertelde in de rubriek ‘Culturele Agenda’ over haar liefde voor Mahler en La Motte, én over ‘primitieve’ mensen in Assen en Amsterdam-Noord. Het regende boze reacties, met inbegrip van een aangifte tegen Kroonenberg. Een deel van het spraakmakende interview leest u in het weekblad.

pesten vierkantPesten op het werk
Afgelopen week was de Dag Tegen Pesten. Pesten gebeurt niet alleen op scholen, maar evengoed op het werk. “Elke ochtend stond ik boven de wc-pot te spugen, uiteindelijk viel ik zeven kilo af. Als ik een busje van PostNL zag, kromp mijn maag ineen, want dan wist ik dat er weer een aangetekende brief van mijn baas aankwam. Hele nachten lag ik wakker; hadden collega’s echt over mij geklaagd? En wat had ik dan fout gedaan?”

118-160x160Mansplaining: laat zo’n man maar praten, vrouwen knikken wel mee
Het woord ‘mansplaining’ verwijst naar het fenomeen dat een man een vrouw iets uitlegt waarvan hij denkt dat ze het niet snapt of weet, terwijl ze het vaak wél weet. Columniste Pauline Bijster ondervond het afgelopen week aan den lijve. Lees haar persoonlijke relaas in ons weekblad

bril bioMartin Bril: de Hollandse Bukowski
Op 22 april is het vijf jaar geleden dat Martin Bril overleed. Astrid Theunissen schreef een haarscherp portret van de columnist met de grote dorst en het kleine hartje. Exclusief in HP/De Tijd fragmenten uit het zojuist verschenen De schelmenjaren van Martin Bril, én nooit eerder gepubliceerde foto’s van Brils oude kompaan Corbino. Een voorproefje.

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen

HP de Tijd weekeditie 16