Spring naar de content

Mysterie ontrafeld: waarom het bij Apple altijd 9:41 uur is

Wellicht is het u nog nooit opgevallen, of wellicht heeft u het zich (on)bewust wel eens afgevraagd. Het tijdstip op alle officiële afbeeldingen en presentaties van producten van Apple is 9:41 AM, oftewel eenenveertig minuten over negen ‘s ochtends.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Maar waarom eigenlijk? Zit hier een diepgeworteld bijgeloof achter dat in de Apple-wandelgangen heilig wordt nageleefd? Zitten de Illuminati hier soms achter? Of is het wellicht een gewiekste marketingstrategie? De Amerikaanse website The Unofficial Apple Weblog (TUAW) zocht het uit en kwam tot een verrassende conclusie.

Bewijsstuk 1: Bij Apple is het altijd 9:41AM
Bewijsstuk 1: Bij Apple is het altijd 9:41AM

Bij Apple wordt doorgaans niets aan het toeval overgelaten, en dus die immer zelfde tijd op het display van nieuwe iPhones, iPads, iMacs en andere i-gadgets niet zomaar een toevalstreffer. Het heeft alles te maken met de presentaties van de nieuwe producten.

Wanneer een nieuwe Apple-gadget namelijk voor het eerst officieel gepresenteerd wordt voor het grote publiek (vaak gepaard met grote gekte en veel media-aandacht), vindt deze presentatie, uitzonderingen daargelaten, doorgaans plaats om 9 uur ‘s ochtends.

Het vaste stramien van de presentaties wordt zo gepland dat de grote onthulling zo’n 40 minuten na het begin van de presentatie plaatsvindt. Om een klein beetje speling te creëren hebben de makers van de presentatie op het display van het nieuwe product de tijd op 9:41 (of in zeldzame gevallen 9:42) ‘s ochtends gezet. Zo komt de tijd waarop het product onthuld wordt het dichtst in de buurt van de tijd op het scherm.

En zo is een nieuw mysterie ontrafeld.

Bewijsstuk 2: Een officiële presentatie van Apple
Bewijsstuk 2: Een officiële presentatie van Apple

Onderwerpen