Spring naar de content

Tom-Jelte Slagter snelste in vrije training voor Amstel Gold Race

Garmin-renner Tom-Jelte Slagter heeft bij de eerste vrije training van de Amstel Gold Race de snelste tijd gerealiseerd. De Nederlander had op zijn Cervelo voor zijn snelste Cauberg-beklimming maar 1 minuut en 31 seconden nodig. Daarmee was hij een kleine drie seconden sneller dan Movistar-coureur Alejandro Valverde, de grote favoriet voor zondag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Heinen

 

De Italiaan Damiano Cunego was derde, in een tijd van 1 minuut en 36 seconden. De Tsjechische titelverdediger Roman Kreuziger noteerde op zijn Specialized pas de elfde tijd.
‘Het was natuurlijk maar een test, maar het is lekker dat je hier meteen al iets neerzet,’ aldus Slagter. ‘Morgen rijden we voor de startplekken, op dit parkoers is het van levensbelang dat je dan bij de eerste drie zit, met al die bochten.’ Het parkoers in Limburg geldt als een van de bochtigste uit het circuit.

Voor zondag verwacht Slagter in principe geen ereplaats. ‘Daarvoor is het verschil tussen Cervelo en Specialized echt nog te groot. Ons materiaal is uitstekend, maar het is ook nog in ontwikkeling.’ De coureur van Garmin richt zijn pijlen liever op de GP van woensdag, op het circuit van Francorchamps.