Spring naar de content

De iPhone 6: een extreem dunne batterij en andere geruchten

Weinig technologische wondertjes zijn een bron voor zoveel speculatie als de alom-bekende, en door sommigen gehate, Iphone. Inmiddels zijn we alweer bij het vijfde model van de serie en beginnen gadgetfreaks over de hele wereld reikhalzend uit te kijken naar de komst van de volgende in de reeks. De komst van de Iphone 6 is echter nog bijna volledig in nevelen gehuld. Wij verzamelden de meest plausibele geruchten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts
Allereerst gaat het toestel verschijnen in twee groottes. De kleinere versie krijgt een scherm van 4,7 inch (groter dan de iPhone 5, die 4 inches meet) en de grote variant krijgt 5,5 inch. Deze laatste is dan ook eigenlijk een phablet (tussenmaat smartphone en tablet). Het grote scherm van de toestellen wordt naar verluidt van saffier gemaakt. Dit materiaal is bijna zo hard als diamant en krast dus veel minder snel. 
Het ontwerp van de telefoon vereist wel een extreem dunne batterij. Met slechts 2 mm wordt deze een derde dunner dan de batterijen die momenteel gangbaar zijn in de iPhone 5. De ontwikkeling van de batterij speelt de 5,5 inch-versie van de telefoon mogelijk parten. De Taiwanese nieuwssite Business Times meldt dat de komst van de phablet mogelijk wordt uitgesteld vanwege een tekort aan batterijen. 
Ook krijgt het nieuwe vlaggenschip van Apple een betere frontcamera. Dit heeft natuurlijk maar een voordeel: betere selfies. Ook wordt de telefoon beduidend dunner dan enig huidig model. Tussen de 6,5 en 7 millimeter, om precies te zijn. Onlangs lekten er al een aantal foto’s van de mallen van het toestel, waarop onderstaand 3D-ontwerp gebaseerd is. 
13946537766_3a1bff1276_z
 
Op gewicht en dikte mag dan wel flink bezuinigd zijn, een ding is zeker: de prijs zal niet mee gaan vallen. Vanwege de grootte van het scherm wordt de gadget waarschijnlijk ongeveer honderd dollar (zeventig euro) duurder dan zijn voorganger, de 5s. Beide telefoons moeten eind dit jaar uitkomen, maar of dat gehaald wordt is nog maar de vraag. 

Onderwerpen