Spring naar de content

Bakkie purrr, kattencafé’s veroveren de wereld

Het klinkt als een droom. U wandelt door een metropool ergens op aarde. U ziet de hele dag al niets anders dan beton en passief slenterend mensenvlees en zelf bent u ook aardig moe van uren kuieren. Dan nadert u een café. Hèhè, eindelijk even zitten. Nog voor de bediening u in de gaten heeft, springt er een kat op schoot en omsingelen nog eens vijf katten uw tafel. Twaalf groene ogen kijken met u mee: cappuccino of toch maar een biertje? Shangri-fucking-La!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Maar het is allesbehalve een droom. Kattencafé’s schieten wereldwijd als paddestoelen uit de grond. In 1998 werd in Taiwan de eerste geopend, Japan volgde in 2004 en inmiddels zijn er alleen in Tokio al minstens veertig. In het hippe Londense Shoreditch opende in maart Lady Dinah’s Cat Emporium (tot juni volgeboekt) en ook in Oostenrijk, Frankrijk, Hongarije, Duitsland, en vanaf volgende maand in Litouwen, kunt u terecht voor koffie met een katje on the side. Naast de consumpties betaalt u een toeslag van een paar euro voor een uur tussen uw nieuwe beste vrienden.

Eerste kattencafé van Amerika
In New York opende vandaag een vierdaags pop-up-kattencafé zijn deuren, een unicum in Amerika. Het meubulair: zestien katten die geadopteerd kunnen worden door de cafébezoekers. En bestel naast een cat’achino gerust een broodje, want de keuken is de enige plaats waar ze niet mogen komen.

Het initiatief kwam van Purina One en de North Shore Animal League, die ook sprekers uitnodigden om over kat-gerelateerde onderwerpen te komen vertellen. De organisaties hopen snel een permanent kattencafé te realiseren om meer zwerfkatten aan een loft in Brooklyn of een luxe appartement aan de Upper West Side te helpen. Van de zestien katten werd er al een geadopteerd door een cameraman die de voorbereidingen voor de opening kwam filmen.

Alternatief voor kattenhaters
Bent u zo iemand die emmers water naar katten gooit en is een kattencafé in de categorie dromen uw allergrootste nachtmerrie? In Japan (waar anders?) zijn er ook konijnen- en geitencafé’s.

Onderwerpen