Spring naar de content

Wat Onno Hoes’ ‘toyboy’ van Monica Lewinsky kan leren  

Hier konden we op wachten. Ruud, de ‘toyboy’ van burgemeester Onno Hoes van Maastricht, zou in gesprek zijn met een uitgever om een boek te schrijven. De voorlopige titel luidt ‘Mijn jaar met Onno’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Het bericht komt kort nadat ‘die andere affaire’ weer volop in de belangstelling kwam te staan. Dinsdag kregen we vast een voorproefje van het verhaal van Monica Lewinsky, die in Vanity Fair uitgebreid vertelt over haar affaire met de Amerikaanse ex-president Bill Clinton – en de nasleep daarvan.

Lewinksy pakt het echter nét wat professioneler aan dan (de wellicht nog minder ervaren?) Ruud. Daarom voor laatstgenoemde hier enkele tips:

1. Toon berouw. Monica’s verhaal begint bijvoorbeeld met de volgende spijtbetuiging: “I, myself, deeply regret what happened between me and President Clinton. Let me say it again: I. Myself. Deeply. Regret. What. Happened.” Zoiets wekt sympathie op. En, je zult zien, dat gaat je later nog van pas komen. 

2. Wacht een paar jaar. Lewinsky liet tien jaar lang niets van zich horen. (Het gerucht dat ze daarvoor flink wat geld kreeg toegeschoven van de Clintons, ontkracht ze zelf stellig.) En nét toen we haar langzaamaan dreigden te vergeten, was daar opeens het verhaal. Rek de boel dus zo lang mogelijk, zo houd je het voor iedereen spannend. Voorkom dat het boek over twee maanden in de opruiming gaat en het volk je met kerst weer is vergeten.

3. Pak vervolgens grootst en chique uit. Een mooie jurk en een stijlvol tijdschrift: zó doet Monica dat. Dus als je het doet, doe het dan asjeblieft goed.

monica lewinsky vanity fair(foto via)

4. Kies de juiste politicus uit. Zoenen in de lobby van een hotel met de burgemeester van Maastricht is natuurlijk wat anders dan een heuse affaire hebben met de Amerikaanse president. Het begin is gemaakt, maar durf vanaf nu hoger in te zetten. Boek om te beginnen een treinreisje naar Den Haag.