Spring naar de content

Het Songfestival is gewoon gaaf jongûh! (uit het dagboek van Ilse de Lange)

12.00
Tis hier hartstikke mooi man, ik word er gewoon helemaal hysterisch van!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Johanna Geels

13.09
Gelukkig hebben we een liedje dat zich om de paar zinnen herhaalt. Kan er mooi niks mis gaan.

14.07
Help! De Nederlandse vlaggetjes zijn nu al uitverkocht! Het schijnt dat Jan Smit ze allemaal heeft opgekocht, voor zijn palingkar in Volendam.

14.12
Die Poolse meiden komen telkens vragen of we nog iemand nodig hebben in de kassen. Jan Smit heeft er eentje zo gek gekregen maandagochtend in zijn palingkar te gaan staan. Die met de grootste tieten, maar dat mag je dus niet verder vertellen.

15.00
Generale repetitie ging goed. Klein aandachtspuntje: We zijn er achter gekomen dat Waylon epileptisch is. Wist-ie niet. We krijgen nu een snelweg ipv een flikkerende lichtshow.

16.24
Tijdens zo’n songfestival leer je elkaar wel kennen, hoor. Ik wist niet dat Waylon op reis altijd een spaarpot op zijn hoofd meezeult. Nou ja, wie wat bewaart heeft de bever in zijn zak, zeggen wij in Almelo altijd.

17.15
Leuk voor tussendoor. Nog een Almelo’s spreekwoord: Wie de boer nie trekt, trekt de kip z’n kont nie. Wat het betekent? Eh, iets met vrede ten tijde van de 6-daagse Hengelose giektwisten, dacht ik. Of was het nou riek? Nou ja, iets met landbouwwerktuigen in ieder geval. O, we moeten eten, hoor ik.

17.30
In de bus. Cornald Maas is weg! Hoe kunnen we Cornald nou vergeten. De beste nicht van stal. Jongûh.

20.00
Wij moeten als één na één na laatste.

21.00
Rutte wenst ons via Twitter succes. Jammer dat hij er zelf niet bij is. Hij wilde alleen komen als Poetin en Willem-Alexander ook kwamen. Balen.

21.01
Oostenrijk mag dan een vrouw met een baard hebben, wij hebben een man met een spaarpot op zijn hoofd.

21.04
Waylon is zijn hamster kwijt.

21.37
Zangeres van Roemenië is tevens doventolk. Het wachten is nu op de assistente van Hans Klok die uit de witte pianoring komt zweven en hoe de zangeres dit uit gaat beelden.

21.40
In Almelo bekogelen we elkaar altijd met Nibbits tijdens het Songfestival, dat is traditie. Waylon’s hoed lijkt nu op een voedertafel.

21.45
Shit, Ritalin vergeten.

21.46
Een vrouw op rolschaatsen. Val dan, val dan, val dan, val dan.

21.47
Tsss, weer niet.

22.00
Een zingende kut die Wurst heet? In Almelo hebben we die gekkigheid niet, hoor. Ze kan wel zingen, zeg. Die gaat winnen, waddikoebrom. Jezus leeft! In Oostenrijk! Ding, denge, dong.

22.06
Zweden. Iedereen heeft het telkens over de ‘gedoodverfde winnaar’ Kun je iemand eigenlijk dood verven? Dat moet ik aan Cornald vragen. Die weet alles.

22.14
Rusland. Een wippende tweeling die over liefde zingt. Jááá hoor.

22.16
Italïe. Iedereen kan zingen.

22.30
Soms mis ik Sieneke een beetje.

22.50
Wij moeten! Shine!

22.54
Ging supergoed man! Waylon keek precies zwoel genoeg in de camera zonder epileptisch te worden! Toppertjuuuuu!!! Gááf man! Jééééu…

23.00
Dwarsfluit alert! Welke mongool gaat er nou dwarsfluiten. Op televisie. In een blauwe soepjurk. Kom op zeg. Zoiets kan alleen vader Abraham bedenken. Zou hij Sieneke stiekem meegesmokkeld hebben? Smurfin?

23.10
Nu wachten, veel zwaaien met de vlaggetjes die nog over zijn en hopen dat we vaak in beeld komen. Misschien moet ik tongen met een van de presentatoren.

23.26
Saai filmpje nummer driemiljoenduizend. Je kunt veel over die Denen zeggen maar gevoel voor humor hebben ze niet. Exit tongen-presentator-idee. Ik tong nog liever met de zanger van Lordi. Of Mark Rutte. O, de camera komt de green room in. Joehoe, Almelóóóóó hier!

23.34
Blijven ze bij die Franse snorsukkels hangen. Die zitten de hele avond al aan de paddo’s. Zojuist vond ik er eentje neukend in de bezemkast met die paarse Teletubbie van IJsland. Ik laat de Ritalin nog maar even in mijn tasje zitten.

23.44
Daar gaan we dan! Kom maar op met die douze points! Okay, huit. Ook goed. Dat is al meer dan wat we de afgelopen vijf jaar bij elkaar kregen, geloof ik. Whoehoe.

23.47
Twaalf punten! Douze points! Twelve points!

23.58
Twaalf punten! Douze points! Twelve points!

23.59
Het Poolse tietensletje van Jan probeert de muntjes van Waylons hoed te trekken. Weer twaalf punten! Wat nou, stom lied. Saai is het nieuwe hip. Nanananana. In Almelo zouden we zeggen: Wie de strontkar schuuft die riekt ‘m. Oftewel, ik zeg maar zooo, ik zeg maar niks, weetjewel.

00.06
We staan op twee! Ik pies bijna in mijn broek man.

00.15
Common limits on tour! Weer twaalf punten. De vrouw met de baard doet niets anders dan janken hiero. Alles loopt onder, er worden emmertjes uitgedeeld. Hozen.

00.23
Zingende kut wint! En terecht. Wel jammer dat we nou die rondvaart niet krijgen, hoewel, we waden inmiddels tot onze knieën door het Oostenrijkse traanvocht hier. Misschien mogen we als troost met een bus door Almelo. Zou toch mooi zijn, man. Ofniedan.

02.39
Waylons hamster teruggevonden. Lag dood in Oekraïnse kleedkamer. Hij had een dwarsfluit in zijn keel.

Dichter Johanna Geels beschrijft de absurdistische en poëtische kant van de dagelijkse dingen.