Spring naar de content

Blanke mannen zeggen sorry. Internet is boos

Sorry zeggen lijkt niet langer the hardest word. Het is eerder de trend om wél sorry te zeggen. Op YouTube gebeurt het continu in speciale ‘sorry voor’-video’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Een groepje van vier blanke mannen wil ook graag sorry zeggen, vanwege het feit dat ze blank en hetero zijn. ‘We suck and we’re sorry.’ Waarom ze hun verontschuldigingen aanbieden? Omdat ze menen bevooroordeeld te zijn omdat ze blank en hetero zijn. En omdat ze als blanke heteromannen niets snappen van ongelijkheid. ‘We’re terrible people‘.

Nee, het is geen slechte poging tot een grap. De mannen zijn bloedserieus. Maar het internet vindt het een waardeloze video: leden van het 4Chan-forum zijn massaal aan het trollen geslagen in de comments bij de video, het aantal dislikes nadert de 1100 (tegenover nog geen 100 likes), en ook de Amerikaanse talkradio-presentator en eigenaar van het online-nieuwsplatform The Blaze Glenn Beck vindt het niks.

Beck, in een overigens opvallend rustige toelichting: ‘I don’t even know what I’m supposed to apologize for. Being born a certain way? Are you going to apologize for being born black? Are you going to apologize for being born Hispanic? I’m not going to apologize for being born white, and I’m not going to apologize for being born a male.’