Spring naar de content

Zo kan het ook. Gedegradeerd Eintracht Braunschweig krijgt staande ovatie

Voetbalsupporters staan er momenteel weer niet goed op in Nederland. De Volkskrant onthulde onlangs al dat de harde kern van Ajax een ‘cultuur van angst’ in de organisatie in stand houdt en afgelopen weekend was het weer eens raak in Nijmegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Cardol

Terwijl de spelers van NEC Nijmegen na de ontluisterende 1-3 nederlaag tegen Sparta ter aarde stortten in het besef dat ze volgend jaar in de Jupiler League actief zijn, konden een aantal supporters hun emoties niet langer onderdrukken. Stadion De Goffert werd gesloopt en de ME moest er aan te pas komen om er voor te zorgen dat de boze aanhang uiteindelijk niet persoonlijk verhaal zou komen halen in de kleedkamer van de spelers.

Dat het ook anders kan, bewees men bij Eintracht Braunschweig. De club maakte dit jaar zijn debuut in de 1e Bundesliga, maar slaagde er niet in zich te handhaven. Ondanks de degradatie zijn de supporters het hele seizoen als één man achter het elftal blijven staan, getuige onderstaand filmpje. De Duitse ploeg ging ook in z’n laatste wedstrijd onderuit, maar dat weerhield de supporters er niet van nog één keer volle kracht de voetballers toe te zingen. Clubliefde in voor- en tegenspoed, daar kunnen ze in Nijmegen nog wat van leren.

Onderwerpen