Spring naar de content

Lief! De zes schattigste jonkies in Nederlandse dierentuinen

Het is pas lente als het zonnetje schijnt, de blaadjes aan de bomen groeien én er nieuwe beestjes worden geboren in de Nederlandse dierentuinen. Zo is het en niet anders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Met de eerste twee voorwaarden zit het wel snor – al laat de zon zich niet altijd zien – en met de derde sinds een paar dagen ook. Jawel, er is zelfs sprake van een geboorte-explosie in de Nederlandse dierentuinen. Het is nu officieel lente.

Vanochtend vroeg werd een schattig ‘klein’ mannetjesgirafje geboren in Artis in Amsterdam. In totaal heeft Artis nu een kudde van acht giraffen. Nooit eerder was de kudde giraffen in Artis zo groot, aldus de dierentuin in een verklaring. Awww.

In Dierenpark Emmen is een olifantje geboren. Omdat mama-olifant Mingalar Oo en het pasgeboren zoontje – met flinke slurf – het goed maken en omdat het mooi weer is, mag de complete kudde olifanten vandaag lekker naar buiten.

Diergaarde Blijdorp kreeg er een kamelenjong bij, waardoor het totaal nu op drie jonge kamelen komt. Het derde beestje werd in het begin binnen gehouden, uit vrees dat ‘ie omver zou worden gelopen door de rest. Maar nu loopt hij buiten, klaar om te bewonderd door de bezoekers van de dierentuin.

10372103_10152101032055222_3308438201429788909_n(foto: Diergaarde Blijdorp)

En hier een filmpje van de eerste twee jonge kamelen. Kijk ze eens zitten…

Onderwerpen