Spring naar de content

Eva Jinek en Jeroen Pauw vechten om late night talkshow

Goed, Eén op Eén stopt er dus mee. Dat zou je kunnen wijten aan blok-aan-Eva’s-been Sven Kockelmann (zelfs met nieuwsmaker Fred ‘duizend per week’ Teeven scoorde hij het slechtste kijkcijfer van de week) of aan gedoe met marktaandelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Je zou ook kunnen stellen de timing niet beter kan voor Eva Jinek: ze kan nu in januari naadloos overstappen naar haar eigen late night talkshow (de opvolger van Pauw & Witteman).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Trekken aan een dood paard
Het is maar de vraag of het vroegtijdig aankondigen van het einde wel zo slim is. Pauw & Witteman durven de kijkcijfers niet meer te checken sinds ze bekendmaakten dat ze bezig zijn met hun laatste rondje (noot aan Paul & Jeroen: niet verder lezen jongens, qua motivatie voor de laatste week): donderdag scoorde Humberto Tan 70% meer kijkers dan P&W.

Volgens kijkcijferkenner Albert Verlinde wordt het voor Eén op Eén-redacteuren ook steeds lastiger om gasten strikken. In RTL Boulevard zei hij donderdag: “Als je aankondigt dat je gaat stoppen, denken heel veel gasten: waarom zou ik nog komen? Dat is trekken aan een dood paard.”

Geert Wilders
Ondertussen bericht De Telegraaf – de krant die het moeilijk kon verkroppen dat Eva Jinek vorig jaar WNL inruilde voor de KRO – pesterig op de voorpagina dat Jinek ‘alweer een programma kwijt is‘ – ze keert ook niet terug met haar zondagmiddagshow, vandaar.

Het AD weet te melden dat Jeroen Pauw ‘100% zeker‘ (maar wel tussen aanhalingstekens) kan rekenen op de felbegeerde tijdstip van 23-24 uur.

Het zal wel loslopen, voorspellen wij. In januari zit Eva Jinek gewoon op de plek van Paul & Jeroen en zal ze al snel de gast binnenslepen die zich de afgelopen acht jaar weigerde te melden in de late night-studio: Geert Wilders.