Spring naar de content

Eva Jinek en Jeroen Pauw vechten om late night talkshow

Goed, Eén op Eén stopt er dus mee. Dat zou je kunnen wijten aan blok-aan-Eva’s-been Sven Kockelmann (zelfs met nieuwsmaker Fred ‘duizend per week’ Teeven scoorde hij het slechtste kijkcijfer van de week) of aan gedoe met marktaandelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Je zou ook kunnen stellen de timing niet beter kan voor Eva Jinek: ze kan nu in januari naadloos overstappen naar haar eigen late night talkshow (de opvolger van Pauw & Witteman).

Trekken aan een dood paard
Het is maar de vraag of het vroegtijdig aankondigen van het einde wel zo slim is. Pauw & Witteman durven de kijkcijfers niet meer te checken sinds ze bekendmaakten dat ze bezig zijn met hun laatste rondje (noot aan Paul & Jeroen: niet verder lezen jongens, qua motivatie voor de laatste week): donderdag scoorde Humberto Tan 70% meer kijkers dan P&W.

Volgens kijkcijferkenner Albert Verlinde wordt het voor Eén op Eén-redacteuren ook steeds lastiger om gasten strikken. In RTL Boulevard zei hij donderdag: “Als je aankondigt dat je gaat stoppen, denken heel veel gasten: waarom zou ik nog komen? Dat is trekken aan een dood paard.”

Geert Wilders
Ondertussen bericht De Telegraaf – de krant die het moeilijk kon verkroppen dat Eva Jinek vorig jaar WNL inruilde voor de KRO – pesterig op de voorpagina dat Jinek ‘alweer een programma kwijt is‘ – ze keert ook niet terug met haar zondagmiddagshow, vandaar.

Het AD weet te melden dat Jeroen Pauw ‘100% zeker‘ (maar wel tussen aanhalingstekens) kan rekenen op de felbegeerde tijdstip van 23-24 uur.

Het zal wel loslopen, voorspellen wij. In januari zit Eva Jinek gewoon op de plek van Paul & Jeroen en zal ze al snel de gast binnenslepen die zich de afgelopen acht jaar weigerde te melden in de late night-studio: Geert Wilders.