Spring naar de content

Help! We worden allergisch voor ons mobieltje

Grote problemen voor de smartphone-generatie: we worden allergisch voor onze telefoon. En niet zo’n klein beetje ook. Een rode huid, bultjes en zelfs blaren zijn onderhand al schering en inslag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Maar liefst een op de drie kinderen vertoont allergische reacties op mobiele telefoontjes en tablets. De reden: ze zijn gevoelig voor onder andere het metaal nikkel, dat regelmatig wordt gebruikt in die producten en dat vrij komt bij slijtage.

Volgens een recent onderzoek waar Het Parool over schrijft zijn de problemen fors. Tussen 2010 en 2012 zijn het aantal allergieën voor mobieltjes toegenomen met veertig procent vergeleken met de vorige onderzoeksperiode (2000 – 2002) – dat komt dus omdat de huidige telefoons uit andere materialen bestaan dan die van tien jaar geleden.

Het maakt overigens niet uit welke mobiele telefoon je hebt. Verreweg de meeste exemplaren zorgen voor problemen bij met name kinderen die gevoelig zijn voor nikkel.

Oplossing
‘Met het toenemend gebruik van smartphones en tablets is het waarschijnlijk dat vooral jongeren telefoon-allergieën ontwikkelen,’ aldus Clare Richardson, die aan het onderzoek meewerkte. iPhone- en Nokia-bezitters hoeven zich echter nergens zorgen over te maken. En smartphonebezitters met een goed hoesje ook niet.

Hè, jammer. Dachten wij héél even dat het eindelijk was afgelopen met al die kinderen die overal en altijd selfies maken om die op Facebook te plempen met een totaal niet-interessante status-update zoals ‘Nu eten’, blijkt er gewoon een oplossing voor het probleem te zijn.