Spring naar de content

Schrikken: zó laag vliegen vliegtuigen over Gilze-Rijen

Dat is toch even schrikken: zit je rustig in de auto, wordt je dak bijna geschampt door een opstijgend vliegtuig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Wie in de buurt rijdt van vliegbasis Gilze-Rijen (gelegen tussen Tilburg en Breda) kan dat overkomen. De aanvliegroute van het vliegveld is namelijk een van de laagste ter wereld, schreef blogger Jesus Diaz al op weblog Gizmodo, ‘De vliegtuigen komen zo laag aanvliegen dat je denkt dat ze het wegdek raken van de weg die voor het vliegveld ligt. En dat is ook een keer echt gebeurd.’ De blogger doelt daarbij op een incident uit 1987, toen een militair vliegtuig de weg zou hebben geschampt tijdens het opstijgen.’

Een woordvoerder van de vliegbasis vertelde eerder dit jaar dat niemand zich zorgen hoeft te maken. ‘Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel’, zei hij eerder dit jaar tegen Omroep Brabant. ‘Grote toestellen als de Antonov landen maar zelden. Dat is altijd verbonden aan een missie. Zeker dan gelden er allerlei veiligheidsmaatregelen. We kunnen altijd het verkeer vanuit hier regelen en bij dergelijke toestellen staat er dan ook altijd een mannetje bij het begin van de baan die op de vogels, de mensen, fietsers en het andere verkeer let. Veiligheid staat bij ons voorop. Daar hameren wij echt op.’ Buitenlandse bloggers hoeven zich volgens de vliegbasis, geen zorgen te maken.

Een eng gezicht blijft het wel.

gilze 1
Foto: Jimmy van Drunen.

gilze 2(via)

gilze 3

gilze 4

Foto: Dave Cenciotti

Gilze 5

(via)

Gilze 6

(via)

Ook bij onze zuiderburen hebben ze wel eens last van laag overvliegende vliegtuigen, getuige dit fragment uit Kopspijkers:

Onderwerpen