Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: een profiel van anti-family man René van der Gijp, gepest op het werk & Thé Lau is boos

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Ditmaal over pesten op het werk, ofwel, wanneer kantoorhumor niet leuk meer is. En: een voorproefje van het profiel over René van der Gijp uit de nieuwe HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Enkele highlights:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

gijp-277x300Gijp: voetbalgoeroe en anti-family man
Maandag begint V.I. Oranje, en zal René van der Gijp niet meer van de tv af te slaan zijn. Wat maakt hem zo populair? Zijn voetbalanalyses, zijn onderbuikmeningen, of misschien de manier waarop hij zich aan zijn huiselijke verplichtingen weet te onttrekken? In de nieuwe papieren HP/De Tijd profileert Frans van Deijl het fenomeen Gijp, in ons digitale weekblad kunt u alvast een fragment uit dat stuk lezen.

pesten-160x160Het onderschatte probleem van pesten op het werk
Pesten op het werk – het komt vaker voor dan je zou denken, mede doordat slachtoffers en daders er vaak over zwijgen. En: pesten is kindergedrag, volwassenen doen zoiets toch niet? Maar in werkelijkheid heeft pesten alles te maken met macht. En machtsmisbruik ligt júist in werksituaties op de loer. In HP/De Tijd 04 sprak Carine Damen met slachtoffers en experts. Haar stuk is nu te lezen in de weekeditie.

the-lau-kanker-boos-vpro-publieke-omroep-160x160Thé Lau haalt hard uit naar publieke omroep
De doodzieke Thé Lau gaf in de VPRO-gids een van zijn afscheidsinterviews, en hij was bepaald niet mild over radiozenders van de publieke omroep: “Als je met de hele band keer op keer mag komen opdraven in dat afgrijselijke AKN-gebouw om daar in een veel te kleine studio vier of vijf liedjes akoestisch te spelen in ruil voor een fles zure wijn in plaats van de vurig gehoopte airplay – ja, dan word je op een gegeven moment wel boos.”

11-160x160Hoe Lodewijk Asscher 185.000 nieuwe banen tevoorschijn tovert
Afgelopen week sloot de eerste termijn voor het indienen (én accepteren) van zogenaamde sectorplannen voor het scheppen van banen. Netto heeft het kabinet 590 miljoen beschikbaar gesteld als bijdrage aan plannen van sectoren om arbeidsplaatsen te scheppen. Opmerkelijk, want tot nu toe loopt de werkloosheid elke maand verder op en dan zouden er nu opeens een kleine 200.000 nieuwe banen voor het oprapen liggen? Knap werk van Lodewijk Asscher.

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen. U kunt zich hier abonneren op ons weekblad.

Online magazine week 23