Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: de Nederlandse huisman heeft heel wat uit te leggen

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. En aangezien het zondag Vaderdag is, is dat ditmaal een reportage over de Nederlandse huisman uit ons meinummer. Plus: een pleidooi tegen het WK voetbal, althans, tegen het kijken ernaar. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

wk-160x160Waarom u niet naar het WK moet kijken
Dit wordt een mooie zomer om bijvoorbeeld naar Santiago de Compostela te wandelen, eindelijk die scriptie te voltooien of in alle rust toe te leven naar het nieuwe voetbalseizoen. Want het WK kunnen we met gerust hart overslaan. Waarom? Frank Heinen geeft in de papieren HP/De Tijd zes zinnige argumenten. In het digitale weekblad vindt u een uitgebreid fragment uit dat artikel.

papaAltijd papadag!
Werken voor de kost blijft het hoogste goed, en dat maakt de status van de huisvader precair. Bert Nijmeijer interviewde drie mannen, uit Laren, Haarlem en Groningen, die elke ochtend de sinaasappels persen en elke zaterdag hun kroost naar de sportclub rijden. Lees hoe hun week eruitziet, en waaróm hun week er zo uitziet.

 

Rattenvanger1-160x160Uitgestorven beroepen: reetveger, parlevinker, vinkenvanger
De mevrouw van het postkantoorloket, de uitbater van de videotheek, de man die fotorolletjes ontwikkelt – ze zijn in het nabije verleden allemaal werkloos geworden, simpelweg omdat hun baan is opgehouden te bestaan. Maar kent u ook de reetveger, de kindermaker of de snuifmolenaar? Een overzicht van een aantal in vergetelheid geraakte beroepen.

ANP-27239953-160x160Waarom de ‘vergeetactie’ van Google aan alle kanten rammelt
De ‘spontane’ actie van Google om Europese burgers de gelegenheid te geven een verzoek in te dienen om geen links meer te leggen naar bepaalde sites, is niet meer dan symbolisch en in zeker opzicht zelfs bespottelijk. Wie in deze tijd privacy wil, moet zich geheel buiten het publieke domein houden. Dat lukt alleen een kluizenaar zonder internet.

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen.

Online magazine week 24cover