Spring naar de content

Vacature: wie leert Apple Nederlands?

Heeft u een heldere, duidelijke stem? Heeft u geen fors Limburgs of Fries accent, maar spreekt u Algemeen Beschaafd Nederlands? Zijn er geen sporen van overmatig rook- en/of drankgedrag in uw stem te ontdekken? En heeft u ook nog eens verstand van de Nederlandse markt? Dan heeft Apple wellicht de ideale baan voor u.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

De iPhonemaker is namelijk op zoek naar iemand die spraakassistent Siri Nederlands leert spreken en begrijpen. Zelf ‘de stem’ worden zit er dus niet in, maar een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste versie van de Hollandse Siri wél.

Drie jaar geleden werd Siri in het besturingssysteem van Apple geïntroduceerd. Toen waren alleen de talen Engels, Duits en Frans beschikbaar. Later kwamen daar Japans, Spaans, Italiaans, Koreaans, Mandarijn en Kantonees bij. Van een Nederlandse versie leek voorlopig nog geen sprake. Tot er een vacature op de website van Apple verscheen. Gevraagd wordt naar een goed gemotiveerde softwareontwikkelaar, die bereid is om 40 uur per week te maken in Santa Clara Valley, Californië.

Gebruikers van iPhone en iPad kunnen de spraakassistent uiteenlopende commando’s geven, zoals de wekker zetten, een liedje spelen, iemand bellen of iets op de agenda zetten. Ook begrijpt Siri grapjes, en geeft ie advies als daarom gevraagd wordt.

Hoe lang de Nederlandse versie van de spraakasssistent nog op zich laat wachten, is vooralsnog onduidelijk. Tot die tijd zullen we het met de Engelse of Kantonese variant moeten doen.