Spring naar de content

GoPro gaat naar de beurs. De meest spectaculaire filmpjes tot nu toe

Als er één bedrijf is in cameraland dat zich goed staande weet te houden tegenover de immens populaire smartphone, dan is het GoPro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Mocht u hun product niet kennen: de GoPro-camera is klein van formaat, licht van gewicht, filmt en fotografeert van hoge kwaliteit en kan worden bevestigd op een sporthelmen, een uitschuifbare arm of voertuig naar keuze. Tja, daar kan natuurlijk geen iPhone tegenop. En morgen gaat GoPro naar de beurs. Om een idee te geven welke capriolen u een GoPro-camera kan laten vastleggen, een selectie uit de vele spectaculaire GoProducties die te vinden zijn op het internet.

Waaghalzerij is kenmerkend voor een geslaagd GoPro-filmpje. Deze skiër, bijvoorbeeld, die een lawine probeert te veroorzaken en zijn skirit op verrassende wijze ten einde brengt.

Nog zoiets. Ene Jeb Corliss bevestigt een cameraatje op zijn helm, trekt zijn wingsuit aan, en vliegt door de Tianmenberg in China. Inderdaad, er doorheen.

Altijd al willen surfen, maar heeft u de durf of de motivatie niet? Geen probleem.

En GoPro brengt u ook dichter bij de meest gevaarlijke diersoorten. Uiteraard met dank aan leeuwenfluisteraar Kevin Richardson.

Hadden we u ook al verteld dat de GoPro in waterdichte editie verkrijgbaar is? Heel handig als u bijvoorbeeld uw vaatwasmachine eens van binnen wil zien. Of, zoals deze Australiër, film er bijvoorbeeld je sprong mee in een baai bij Sydney. (Als er net op dat moment een witte haai zwemt ter grote van een zeiljacht.)

En als we ons dan toch onder de oceaanspiegel bevinden, ziet u hoe deze vier duikers met drie bultrugwalvissen zwommen.

En kent u Felix Baumgartner nog? De door Red Bull gesponsorde Oostenrijker die in 2012 de hoogste parachutesprong ooit maakte vanaf zo’n 39 kilometer boven het aardoppervlak, waardoor hij als eerste mens door de geluidsbarrière ging. Werd mede mogelijk gemaakt door GoPro.