Spring naar de content

Nieuwe Google apparatuur wil nog verder uw leven binnentreden

Move over, NSA! Google is zo mogelijk nog geïntersseerder in andermans privéleven dan de Amerikaanse geheime dienst. Google wil letterlijk altijd in de buurt zijn van de gebruiker. Het techbedrijf heeft nieuwe plannen uitgevouwen om precies dat voor elkaar te krijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Google is de meestgebruikte zoekdienst op het internet. Googles Gmail-dienst heeft meer dan 425 miljoen gebruikers wereldwijd. De meest populaire online-videodienst YouTube hebben ze ook al in handen, net als een van de meest gebruikte besturingssystemen voor smartphones ter wereld: Android.

Maar dat is nog niet genoeg voor Google. Het bedrijf liet tijdens een groot evenement deze week plannen zien voor ingebouwde Android-systemen in auto’s, in televisies en horloges. Tijdens het evenement lag de focus op draagbare Google-techniek. De naam: Android Wear.

Met Android Wear, verwerkt in een horloge, kan de gebruiker bijvoorbeeld fitness-resultaten met één druk op de knop opvragen. Of het laatste nieuws checken. Zodat Android – Google dus – overal is waar jij bent. Het klinkt freaky als de geheime diensten zich intensief bemoeien met andermans privéleven, maar als Google min of meer hetzelfde doet maar dan gebruiksvriendelijker, lijkt ineens alles oké.

Je kunt er je schouders over ophalen. ‘Google zal nooit wat fout doen met alle informatie die het bedrijf verzamelt in de gigantische serverparken’. Dat is misschien waar, misschien ook niet. Dat weten we simpelweg niet. Wat we wél weten, is dat Google niet almachtig is. Zelfs Google, dat het liefst overal in je leven wil zijn, moet luisteren naar wat de klant wil. Maar die lijkt vooralsnog toch vooral méér Google te willen.

Onderwerpen