Spring naar de content

Trend in de WK-journalistiek: het oma-interview

Als Memphis Depay scoort tegen Australië, dan kun je als medium een nieuwsbericht plaatsen of hem interviewen. Je kunt ook zijn oma interviewen, zoals Omroep West deed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Zo komen we dankzij de regionale omroep te weten dat grootmoeder trots is en dat kleine Memphis een tijd bij zij grootouders in huis heeft gewoond.
(Lees verder onder het filmpje)

De human interest-junks van RTL Boulevard gingen ook op bezoek bij oma Depay. Kenner Ronald de Boer (“Het was spannend hoor, Daphne”) kondigt het filmpje aan waarin oma loslaat dat haar kleinzoon & de bal al sinds hij kan lopen onafscheidelijk zijn. Ook na de wedstrijd tegen Chili wisten de media de weg te vinden naar de oma Depay.

Oma Wijnaldum
Ook de oma van Georginio Wijnaldum haalde de headlines. Eerst toen de 83-jarige Francina aankondigde mee te gaan naar Brazilië, en na Nederland-Chili, toen Georginio over haar aanwezigheid in het stadion sprak: “Als ik in het veld sta denk ik er niet aan, maar als je het veld verlaat ben ik wel blij dat ze dit mee kan maken.”

Oma Tanihatu
Rondom een WK is álles nieuws. Dus ook als de oma van een barmeisje dat de biertjes tapt in een voetbalpraatprogramma een Playboy gaat kopen omdat haar kleindochter erin staat.