Spring naar de content

Luuk van Binsbergen: boomstam en kettingzaag

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Luuk van Binsbergen uit Enschede.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Luuk van Binsbergen (Enschede, 1987) studeerde in 2012 aan aan de Academie voor Art en Design, ArtEZ, in Enschede. NRC Handelsblad rekende hem al tot een van de meest talentvolle nieuwkomers van dat jaar. En nog steeds krijgt hij volop aandacht van kunstminnenden. Op dit moment is zijn werk onder meer te zien op een solotentoonstelling in Museum de Fundatie in Heino en op de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden in Leiden.

Over zijn werk
“Ik gebruik voor het maken van mijn sculpturen voornamelijk een kettingzaag. Negentig procent van het werk doe ik met deze machine. Alleen voor de kleine details gebruik ik andere apparaten. Het werken met een kettingzaag vergt precisie, concentratie – wat is weggezaagd kan ik er immers niet meer aan plakken. De energie en de kracht die in de kettingzaag zitten zorgt ervoor dat ikzelf ook met energie en kracht moet werken – en die energie en kracht probeer ik dan ook in mijn sculpturen over te brengen.”

“Inspiratie voor mijn sculpturen haal ik uit mijn eigen werk of uit het hout. Terugkerende thema’s zijn steeds vaker binnenkant en buitenkant, balans, verbindingen en ritme. Deze probeer ik steeds verder door te ontwikkelen door er allerlei variaties op te maken. Soms ga ik uit van de vorm van het hout en zegt het me bijna wat ik moet doen, andere keren moet ik de sculptuur bijna letterlijk uit het hout trekken. En dat maakt het bezig zijn met hout juist zo leuk: ook al gebruik je altijd dezelfde techniek, het is nooit hetzelfde.”

Meer werk van Luuk van Binsbergen vindt u hier. luuk van binsbergen concrete roots luuk van binsbergen hidden shape 2 luuk van binsbergen rectangle out a rectangle luuk van binsbergen snake luuk van binsbergen twisted acacia luuk van binsbergen unfinished circle luukvanbinsbergen exhibition view luukvanbinsbergen expanded viewluuk van binsbergen laddertree luuk van binsbergen v-form wave
Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

Onderwerpen