Spring naar de content

Week na introductie wordt Google Glass al verboden in de bioscoop

Arme Britten. Nog maar een week na de introductie op de vrije markt van het langverwachte Google Glass in het Verenigd Koninkrijk, zijn er al plekken waar je niet meer mag komen met je zoekmachinebril. In de bioscoop is het kleinood bijvoorbeeld echt niet welkom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eva Bosgraaf

Dat schrijft de Britse krant The Independent. Bioscoopuitbaters zouden bang zijn dat dragers van de bril de film die ze bekijken integraal opnemen om vervolgens online te zetten. Met Google Glass is het mogelijk opnames te maken zonder dat het makkelijk te zien is dat er gefilmd wordt, een functie van de bril die al veel onder vuur genomen is.

Volgens Phil Clapp van de Britse vereniging van bioscoopexploitanten wordt nu al maar liefst 90 procent van alle illegale kopieën van films die online verschijnen in de bioscoop gemaakt. Volgens Clapp zou dat nog veel meer worden als het Google Glass-verbod voor bioscopen er niet was gekomen.

Herken de piraat
Als aanvulling op het verbod worden Britse bioscoopmedewerkers getraind in het omgaan met bezoekers die hun Google Glass toch meenemen de zaal in. Volgens de richtlijn is een bioscooppiraat te herkennen aan zijn voorkeur om zo veel mogelijk in het midden van de zaal te zitten en wordt hij meestal vergezeld door twee handlangers die aan weerszijden van hem zitten.

Niet zo waarschijnlijk
Overigens kan een Glass slechts 45 minuten aaneengesloten filmen. Heel waarschijnlijk is het dus niet dat bioscooppiraterij naar een professioneler level getrokken wordt door de bril.