Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: profiel van René van der Gijp en een driegesprek met Bert Wagendorp, Henk Spaan en Ronald Giphart

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Met de WK-finale in zicht is dat ditmaal het profiel dat Frans van Deijl schreef over voetbalanalyticus René van der Gijp – de man die afgelopen week regelmatig in het nieuws kwam vanwege de Koude Oorlog die hij voert met collega Johan Derksen. Plus: een fragment uit het driegesprek met Bert Wagendorp, Henk Spaan en Ronald Giphart over het schrijverschap uit de HP die nu in de winkel ligt. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Enkele highlights:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Ongijpbaar
De afgelopen weken was hij niet van de buis te slaan: René Gijpvan der Gijp. Als vaste kracht achter het programma VI Oranje is hij razend populair. Maar zijn het alleen zijn voetbalanalyses en zijn onderbuikmeningen die hem zo geliefd maken, of wekt hij bewondering doordat hij zich aan zijn huiselijke verplichtingen weet te onttrekken? Journalist Frans van Deijl schreef voor ons papieren juninummer een profiel van deze ‘anti-family man’, dat deze week in zijn geheel in ons online-weekblad te lezen is.

hessy-160x160De ‘perfecte Ariër’ uit de nazi-propaganda was joods
Deze week kwam een opmerkelijk verhaal naar buiten. De baby die door propagandaminister Joseph Goebbels zélf werd verkozen tot ‘mooiste Arische kind’ blijkt van joodse komaf. De inmiddels tachtigjarige Hessy Levinsons vertelt hoe haar portret door de nazi’s als propagandamiddel werd gebruikt.

Ron. Ron? VLAAR!
Ron Vlaar was woensdag de ster van de avond. In de halve finale tegen Argentinië was hij beter dan Messi, Robben, Aguero en Van Persie samen. Frank Heinen keek in het café naar ‘Ron Beton’ en schreef er een prachtige en veelgelezen column over. “Nu, in het troostende aura van Jack van Gelder, zit hij erbij als een marinier die zojuist zijn lievelingsfregat voor zijn ogen door de golven verzwolgen heeft zien worden. Hij kan ieder moment een hap uit de tafel nemen en in tranen uitbarsten, Ron Vlaar.”

Wagendorp, Spaan en Giphart over het schrijverschapIMG_20140711_0001
De een debuteerde op zijn 25ste, de ander – binnenkort – op zijn 65ste, en de derde beleefde op zijn 56ste zijn doorbraak als romancier. Ronald Giphart, Henk Spaan en Bert Wagendorp in gesprek over het schrijverschap. “Toen ik debuteerde, rekende ik op tribunes vol zwaaiende mensen en een telegram van Beatrix. Maar je zit gewoon weer in de trein terug, met je plastic tasje. Er verandert helemaal niks.” Een voorproefje uit dit driegesprek uit ons zomernummer, dat op dit moment in de schappen ligt.

Klik op de afbeelding om het weekblad te openen.
onlinemag 28 inhoud (1)