Spring naar de content

Vrouwen opgepast! Let op met rode kleding

Het was al bekend dat vrouwen die rode kleding aan hebben, door mannen seksueel aantrekkelijker worden gevonden dan vrouwen die zich in een andere kleurtje hullen. Nu is echter ook bewezen dat vrouwen die in het rood zijn gekleed ‘bepaalde reacties’ oproepen bij andere vrouwen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sylvester Ilias

Vrouwen denken van vrouwen die een rode outfit dragen dat ze actief op zoek zijn naar seksueel contact. Dat blijkt uit onderzoek gedaan aan de universiteit van Rochester. Daarnaast bleek ook dat vrouwen die in een relatie zaten, hetzelfde reageerden op vrouwen die in het rood waren gekleed als single vrouwen.

Bedreiging
In het onderzoek werd de deelnemende dames die een relatie hadden, ook gevraagd hoe aannemelijk het zou zijn dat zij een in het rood geklede vrouw voor zouden stellen aan hun partner. Wat bleek: vrouwen zijn meer op hun hoede bij vrouwen die rode kleding aan hebben dan vrouwen die anders zijn gekleed. En dat is maar goed ook, gezien de reactie van mannen op vrouwen in rode kledij.

Volgens de onderzoekers laten de uitkomsten van het onderzoek zien dat vrouwen zich niet alleen bewust moeten zijn van hoe hun kledingkeuze van invloed is op mannen, maar ook hoe deze door andere vrouwen wordt geïnterpreteerd.

Dus dames, als u veel vrouwelijke collega’s op de werkvloer heeft, dan kunt u voor uw werk beter een blauw truitje aan doen. Die rode bewaart u maar voor een vluchtige tinderdate.