Spring naar de content

Yolanthe vindt Allah

De Instagram-account van Yolanthe Cabau-Sneijder, dat was toch een vergaarbak van curieuze schoondochter-schoonvader-zwempartijenabsurd smalle tailles en andere onderbroekenlol? Klopt. Maar sinds kort is de pagina ook een plek om haar liefde aan een nieuwe God te betuigen. U kent ’m wel: Allah.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

De actrice maakte de godwissel bekend op 14 juli – inderdaad, de dag na de WK-finale, zodat de geloofsperikelen haar echtgenoot Wesley Sneijder niet zouden afleiden tijdens het voetballen. Ze koos voor de volgende tekst:

WHEN LIFE TURNS YOU DOWN,
GET UP AND GET BACK TO ALLAH
WHEN LIFE PUTS YOU IN A HIGHER POSITION,
KNEE DOWN AND TURN BACK TO ALLAH.

Dat het stukje poëzie om meerdere redenen discutabel is (zo was kneel down to Allah beter geweest wegens echt op de knieën, en volgens sommige taalpuristen schrijft ze in de laatste zin dat ze Allah de rug toekeert), doet niets af aan de boodschap: Yolanthe meent het.

Vandaag kwam daar de volgende spreuk overheen:

ALLAH 
DOES
NOT
LOOK
AT YOUR
FACE
BODY
RATHER
HE
LOOKS
AT YOUR
HEART!

Dat is een hele ommezwaai. In het laatste kerstnummer van HP/De Tijd koketteerde de actrice nog met haar katholieke geloof. Op de vraag van Jojanneke van den Berge of Wesley voor haar katholiek is geworden, antwoordt ze: “Voor zichzelf. Toen wij een relatie kregen stelde hij veel vragen, was enorm geïnteresseerd in wat ik vroeg en dacht als ik aan het bidden was. In Milaan gingen we elke zondag naar de kerk. Hier in Istanbul zijn we nu een paar keer geweest.”

Life imitates art
Maar eigenlijk hadden we deze ommezwaai al lang moeten zien aankomen. Acht jaar geleden speelde Yolanthe Cabau de hoofdrol in de korte film Turkse Chick, als… moslima.

Onderwerpen