Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: Hoe ‘sukkels’ onze kooplust aanwakkeren

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én en groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat ‘De opmars van de sukkel in de reclame’, over hoe mannelijke antihelden in tv-spotjes onze kooplust aanwakkeren. Ook bieden we een uitvoerig fragment van het portret van ‘Buitenlandbeest’ Frans Timmermans dat onlangs verscheen in de HP/De Tijd die nu in de winkel ligt. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u ook op de tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

‘Waarom een man? Omdat mannen ongegeneerder kunnen
genieten en vrouwensukkels in de reclame daar jaloers op zijn.’
U ziet hem steeds vaker op de beeldbuis: de sullige man. Elke zichzelf respecterende supermarktketen lijkt zich tegenwoordig van ongevaarlijke goedzakken te bedienen om zijn merknaam aan te prijzen. Achter dit type reclame gaat een uitgekiende marketingstrategie schuil. Maar de ‘antiheld’, zoals Marc Oosterhout van reclamebureau N=5 de sukkel liever noemt, is lang niet voor elk bedrijf geschikt. Lees het volledige artikel nu in de digitale weekeditie van HP/De Tijd.

timmermans‘Kijk hoe Timmermans straalde in de nabijheid van de
Amerikaanse president Obama’

Ook zijn spaarzame tijd thuis gaat grotendeels op aan werk. Wat bezielt hem, deze allround buitenlandman die nu als minister een jongensdroom in vervulling ziet gaan? Timmermans is voetbalgek, dus we mogen de vergelijking wel maken: hij speelt eindelijk eredivisie, maar de lokroep van Real Madrid klinkt allengs luider. In het zomernummer van HP/De Tijd vindt u het volledige portret van Frans Timmermans, in de digitale weekeditie alvast een voorproefje.
vlkertDus als Volkert had geweten van die enkelband zou Pim nu nog leven
Volkert van der Graaf vindt dat hij onrechtvaardig wordt behandeld. Hij draagt na zijn vervroegde vrijlating verplicht een enkelband, terwijl dat ten tijde van zijn veroordeling nog niet wettelijk was vastgelegd. Wanneer we het dan toch over onrechtvaardige handelen hebben, hoe kan het dat Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, een zoveel zwaardere straf dan Volkert heeft gekregen?
Moderne slavernij op de theeplantages van India thee
We drinken ook in Europa graag een kopje Assamthee. Op de Indiase plantages waar deze thee wordt geproduceerd zijn de lonen echter zo laag dat ouders hun kinderen gedwongen verkopen. Duizenden kinderen worden weggekocht bij hun ouders, vaak voor niet veel meer dan 50 euro, om als slaaf te werk gesteld te worden. Plantage-eigenaren en theefabrikanten weten ervan, maar ondernemen tot nu toe geen actie.
aliensBuitenaards leven bestaat en binnenkort vinden we het, zegt de Nasa
Niet eens zo lang geleden waren buitenaardse wezens iets dat je alleen in films zag. Er doken weleens ‘echte’ beelden van vliegende schotels op, maar die vielen standaard in het rijtje Yeti en monster van Loch Ness. Nu we het heelal de laatste jaren steeds beter in kaart brengen, wordt het bestaan van aliens steeds waarschijnlijker. De vraag: is het wel slim om ernaar te zoeken?

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen.

Online magazine week 29