Spring naar de content

Bikinilijn waxen: pijn én een soa

Het grootste nadeel is de pijn, dachten we tot nu toe. Een korte maar zeer krachtige pijn. Met één ruk wordt een strip met kleverige stroop van de huid getrokken, in de hoop zoveel mogelijk haartjes mee te nemen. Nog eens opnieuw. En nog eens. Menige vrouw gilt het uit als haar bikinilijn wordt gewaxt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Maar vooruit, de haren blijven langer weg dan bij scheren en komen ook niet als harde stoppels terug. Dus dat ene minpunt wordt voor lief genomen. Hoewel, één? Er blijkt nóg een nadeel te kleven aan het waxen van de bikinilijn: de kans een soa op te lopen neemt toe.

Eigenlijk klinkt het best logisch. Bij het verwijderen van de haartjes ontstaan er piepkleine wondjes, waarlangs bacteriën en virussen het lichaam kunnen binnentreden. Een fris gewaxte vrouw is tijdens een vrijpartij dus veel vatbaarder voor een soa dan een vrouw wier huid helemaal heel is.

Volgens de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Dermatology, is er overigens ook een verband tussen ontharen en seksuele drift. Mensen met zin in seks zijn eerder geneigd de boel te ontharen. Volgens de cijfers hebben vrouwen die zich veel ontharen ook vaker onenightstands, en dus meer kans op een soa.

Dat vrouwen hun beenharen tegenwoordig massaal laten staan, konden we vorige week al lezen. Gaat de bikinilijn volgen?

Onderwerpen