Spring naar de content

Binnenkort lopen er zes kleine ‘Van Persietjes’ rond in Peru

Van Persie, kom je eten? Die zin (in het Spaans dan) zou binnenkort zomaar eens vanuit een Peruviaanse keuken kunnen klinken. Tijdens het WK voetbal kregen namelijk zes baby’tjes in Peru de achternaam van de Nederlandse spits. Teamgenoot Arjen Robben bleek nog populairder in het Zuid-Amerikaanse land: 23 baby’s kregen zijn voornaam en een even groot aantal zijn achternaam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Dat is te lezen op de Peruviaanse website tuteve. Tussen 1 juni en 13 juli, de periode waarin het kampioenschap werd gespeeld in Brazilië, zijn liefst 1000 kinderen in Peru vernoemd naar een van de populaire voetballers van het toernooi. De meeste nieuwgeborenen kregen de naam Neymar (455), gevolgd door Leonel (naar Messi, 239 keer) of Lionel (140), James (naar de Colombiaan Rodriguez: 123 keer) en Christiano (van Ronaldo, 41). De namen Arjen, Robben en Ronaldo werden alle drie 23 keer gegeven. En de zes Van Persie’tjes dus.

Dat voetbalhelden inspiratie bieden voor nieuwe ouders, leerden we overigens al eerder. Zo werden er in Zuid-Korea, nadat Guus Hiddink het land een vierde plaats bezorgde op het WK van 2002, opvallend veel kleine Guusjes geboren. Ook in Rusland werd minstens één baby vernoemd naar Hiddink, die bondscoach was tijdens het EK van 2008 en het met de Russen tot de halve finale schopte.

In België kreeg een in juni geboren baby’tje de namen Marouane Dries, nadat de Rode Duivels hun eerste WK-wedstrijd in 12 jaar hadden gewonnen dankzij doelpunten van Marouane Fellaini en Dries Mertens.