Spring naar de content

Video: boer drijft zijn kudde bijeen met… een trombone

Vergeet de herdershond, vergeet de lasso. Vergeet alle welbekende middelen om uw vee bijeen te drijven of te vangen. Een boer uit Amerika pakt ‘s ochtends vroeg de trombone om zijn kudde koeien te verzamelen van het land, en speelde Royals van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Lorde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Derek Klingenberg, uit het Amerikaanse Kansas, is fervent twitteraar en facebooker. Hij filmde zijn creatieve veeteeltstrategie, waarop te zien is hoe zijn koeien van heinde en verre aan komen lopen zodra ze de tromboneklanken horen als honden die reageren op een hondenfluitje.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een klapstoel en een blaasinstrument – meer heb je niet nodig. Gouden tip dus voor trombonisten die wegens teruglopende subsidies een carriereswitch overwegen (of een extra baantje) nodig hebben!

Onderwerpen