Spring naar de content

Zien: het leven van pathologisch verzamelaar George Fowler

Ruimtegebrek? Je zevende fiets kan best in bad staan. En oude kranten, die gooi je toch niet weg tot je elke letter gelezen hebt? Op de vloer liggen ze prima, en je kunt er ook prinsheerlijk op slapen. Meubels die je niet meer gebruikt dump je op het stukje braakliggend terrein dat je tuin heet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

De ene persoon is rommeliger dan de ander, maar de denkwijze van een pathologische verzamelaar oftewel hoarder is voor de meeste mensen een groot mysterie. Fotojournalist Corinna Kern besloot zich daarom een jaar lang onder te dompelen in de wereld van de 72-jarige George Fowler.
Fowler bouwde zijn huis de afgelopen 33 jaar stampvol met spullen die hij vond op straat of in vuilnisbakken. Want er moest een betere bestemming voor zijn dan de stort, dacht hij bij elk item dat zijn voordeur passeerde. Kern woonde zelfs enige tijd in het volgebouwde appartement, met deze intieme fotoserie van George als gevolg.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap


hoor1
hoor10 hoor9 hoor8 hoor7 hoor6 hoor5 hoor4 hoor3 hoor2

Foto’s via LensCulture

Onderwerpen