Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: confronterend interview met Freek de Jonge

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine, deze keer een interview met Freek de Jonge. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

‘Misschien ben ik wel de krant van gisterenUitvaart Leen Timp
Eind deze maand viert de veelbesproken cabaretier Freek de Jonge zijn zeventigste verjaardag en verschijnt er een boek over zijn rebelse persoon, getiteld Freek: de cultuurkritiek van een komiek. Ook HP/De Tijd blikt terug, met de herpublicatie van een vraaggesprek van zeventien jaar geleden met de cabaretier. In 1997 interviewde Tom Kellerhuis hem, een confrontatie waarin De Jonge vertelt over de liefde, zijn moeilijke persoonlijkheid en een gebrek aan waardering voor zijn confraters. Een nog altijd memorabel interview.

Arbeit-macht-frei-160x160Auschwitz: deprimerende plek om meerdere redenen
Dat er zich gruwelijkheden hebben afgespeeld die het voorstellingsvermogen te boven gaan, is bekend. Maar het concentratiekamp waar ontelbare joden in de Tweede Wereldoorlog de dood vonden, is tegenwoordig voornamelijk deprimerend om geheel andere redenen, ondervond Klaas Knooihuizen. “Mijn Australische vrienden begonnen zich te vervelen. Ze hadden de koptelefoon om hun nek gehangen. In Auschwitz II, het vernietigingskamp dat we later bezochten, rende een van hen een zijstraat in, waar hij uitgebreid zijn behoefte deed.”

Waar is de gevreesde intocht van Roemenen en Bulgaren?roemenenbulgaren
Medio 2013 sloeg de pers massaal alarm: de opheffing van arbeidsbeperkingen voor migranten uit Roemenië en Bulgaren zou leiden tot een massale toestroom van goedkope arbeiders uit die landen naar het rijke West-Europa. Geert Wilders spon garen bij die paniek, maar de gevreesde overspoeling van de arbeidsmarkt bleef uit. Ook elders bespeelden populisten vorig jaar de publieke opinie. De hang naar spektakel heeft geleid tot nogal eenzijdige media-aandacht. En die blijkt medio 2014 toch niet helemaal correct te zijn geweest.

koningshuisOns duurste koninklijk huis ter wereld
Deze week werd bekend dat de regering meer dan vier ton neerlegde voor een hek om de Griekse vakantievilla van ons koninklijk koppel. Een eerdere paleisrenovatie leverde ook al een zeer gepeperde rekening op, waarmee ons koningshuis het duurste ter wereld is. Gaat het kwistige uitgavepatroon van de Oranjes te ver?

Online magazine week 34 cover640