Spring naar de content

Tabitha Sluis vraagt zich af: ‘Is de kindertijd wel zo’n zorgeloze tijd?’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Tabitha Sluis uit Culemborg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Tabitha Sluis (Den Haag, 1985) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting Visual Art and Design in Education. Inmiddels is ze al enige tijd werkzaam als beeldend kunstenaar en is haar werk recent op diverse plaatsen tentoongesteld.

Over haar werk
“De wisselwerking tussen wat de maatschappij gewend is aan beelden te krijgen van kinderen – kinderen als blije, zorgeloze wezens – staat in contrast met de daadwerkelijke realiteit, en juist dat is wat mij fascineert. Is de kindertijd wel zo zorgeloos als deze op het eerste ogenblik lijkt? Mijn kinderportretten bevinden zich in alledaagse situaties, die soms meer beladen zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Anderzijds zijn het beelden die ons even stil doen staan bij ons eigen innerlijke kind, aandacht schenkt aan verwondering in een meestal verharde wereld waarin het groeiproces naar volwassenheid en de bijbehorende druk van de maatschappij centraal staat. Een moment van stilte, pure verwondering die opgeroepen wordt door de fraaie kleurcontrasten, gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen en materiaalgebruik van haar schilderijen. Materialen met een extra dimensie die de kijker prikkelt. Pure verwondering en beleving komen op die manier samen.”

Meer werk van Tabitha Sluis vindt u hier.

Tabitha Sluis in Atelier _ Fotografie Sandra Voogt Tabitha Sluis in Atelier_ Fotografie Sandra Voogt TabithaSluis_ LekArt2012 LINKS Onder moeders vleugels RECHTS My little adventure

 

TabithaSluis_Yesss mom!
Yesss mom!

 

TabithaSluis_ Dreaming about magic bubbles
Dreaming about magic bubbles

 

TabithaSluis_ But it suits me well
But it suits me well

 

Tabitha Sluis_Appeltje appeltje aan de wand
Appeltje, appeltje aan de wand

 

Tabitha Sluis_ Oops,  I did it again!
Oops, I did it again

 

Tabitha Sluis_ De wereld in vlindervlucht
De wereld in vlindervlucht

 

Tabitha Sluis_ Cinderella meets Freud at 12 'o clock
Cinderella meets Freud at twelve o’clock

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.