Schokkend: CNN spreekt met 13-jarige jihadist

Nick Muller 1 sep 2014 Leven

Toen Mohammed (om veiligheidsredenen niet zijn echte naam) dertien jaar oud was, kreeg hij in zijn moskee te horen dat hij moest deelnemen aan de jihad. Hij moest met terreurbeweging ISIS mee, en zou door de oudere jihadisten worden klaargestoomd voor de wrede strijd – enfin, we kennen de beelden.

Mohammed zelf zag het wel zitten, maar zijn vader niet. Toen de extremistische terreurbeweging erachter kwam dat vader een stokje voor de deelname dreigde te steken, kreeg de familie huisbezoek. Vader kreeg twee keuzemogelijkheden: of Mohammed meegeven aan ISIS, of worden onthoofd. Vader koos voor het eerste.

De dertienjarige kreeg tijdens zijn verblijf in het kinderkamp onder meer les in het schieten met een Kalasjnikov, zoals u ook op de beelden kunt zien, en zag de meest verschrikkelijke taferelen. Een man die niet had gevast tijdens de Ramadan werd voor het oog van de kinderen bijvoorbeeld drie dagen lang gekruisigd. Uiteindelijk wist vader hem te bevrijden uit het kamp en mee te nemen naar Turkije.

Het item zelf duurt slechts iets meer dan twee minuten, maar laat zien hoe onschuldige kinderen worden betrokken in deze verdorven strijd.

Reageer op artikel:
Schokkend: CNN spreekt met 13-jarige jihadist
Sluiten