Spring naar de content

De iPhone 6: De verbeteringen die ertoe doen

Gisterochtend om 10 uur lokale tijd (en dus niet om 9:41, zoals normaal) onthulde Apple zijn nieuwe vlaggenschip, de langverwachte iPhone 6. Maandenlang werd erop los gespeculeerd, ook door ons. Maar wat maakte Apple uiteindelijk waar van alle wilde geruchten die de ronde deden?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

De nieuwe telefoon wordt inderdaad in twee versies uitgebracht, de gewone iPhone 6 en de iPhone 6plus, met een formaat van respectievelijk 4,7 en 6,5 inch. We kunnen tot in den treure over ingewikkelde specificaties en pixelaantallen hebben, maar zullen proberen het beknopt te houden.

Allereerst is een van de grootste smartphone-ergernissen, een korte batterijduur, aangepakt. Met de iPhone 6 kunt u vijftig uur naar muziek luisteren, zo belooft Apple en met de Plus kan dit maar liefst tachtig uur. Ter vergelijking: in de specificaties van de iPhone 5 staat dat er met dit toestel ‘slechts’ veertig uur naar muziek geluisterd kan worden voordat hij weer in de lader moet.

Verbetering twee: fors meer opslagruimte. Waar de iPhone 5 tot maximaal 64 gigabyte opslagruimte heeft, daar gaat de iPhone 6 (weliswaar alleen de Plus, maar toch) tot maar liefst 128 gigabyte aan interne opslag. Dat zijn een hele hoop pikante kiekjes die u niet in de onlangs onveilig gebleken iCloud hoeft op te slaan.

Apple’s nieuwste smartphone heeft verder ook een verbeterde camera. Niet qua megapixels, maar dankzij een betere sensor, waardoor hij sneller focust. Zo kunt u bewegende objecten beter fotograferen. Ook zit er software voor de nieuwe dienst ApplePay ingebouwd, waardoor het op den duur mogelijk wordt om met de iPhone 6 te betalen.

En wat gaat dat grapje nou eigenlijk kosten? De nieuwe iPhone, die vanaf 17 september in Nederland verkrijgbaar is, zal in de goedkoopste versie (iPhone 6, 16 GB) 699 euro kosten, oplopende tot 999 euro voor de duurste variant (iPhone 6 Plus, 128 GB).

Onderwerpen