Spring naar de content

Naast sportieve ook financiële tegenvallers voor Van Gaal en co

Niet alleen in sportief opzicht krijgt Louis van Gaal bij zijn nieuwe club Manchester United te maken met verliezen, ook in financieel opzicht kent de club grote tegenslag. De winst van de Engelse club daalde in het afgelopen jaar met 84 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marieke ten Katen

Het seizoen begon voor de club van Louis van Gaal sportief gezien al niet erg florissant. In de Premier League haalde United slechts twee punten uit drie wedstrijden. Daarnaast blameerde de club zich in de League Cup door met 4-0 onderuit te gaan tegen derdedivisionist MK Dons.

En nu blijkt de club in financieel opzicht ook een tegenslag te moeten verwerken. De grote winstdaling van 84 procent vond plaats ondanks een recordomzet van ruim 540 miljoen euro. De netto-inkomsten van de club bedragen nu nog ‘slechts’ 29,7 miljoen euro. De bedragen zijn berekend tot 30 juni van dit jaar, nog voor de grote aankopen van de club, zoals Radamel Falcao en Ángel di María.

Het komend jaar zal ook de omzet dalen, verwacht de club. Belangrijkste reden daarvoor is het missen van de Champions League voor het eerst in 20 jaar. Toch blijft directeur Ed Woodward positief. “Met Louis van Gaal als manager en de recent komt van een aantal topspelers kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Het begin van een nieuw hoofdstuk in de clubhistorie.”

En wat betreft de slechte sportieve prestaties valt Louis van Gaal volgens Robin van Persie tot nu toe niks te verwijten, het team moet zich gewoon snel gaan aanpassen aan zijn stijl. “Het is eigenlijk heel simpel. De manager kiest de tactiek. Wij, de spelers, moeten gewoon uitvoeren wat de manager in zijn hoofd heeft,” aldus de aanvaller tegenover The Guardian.

Eens kijken hoe makkelijk dat gaat zondag in de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers. Vermoedelijk laat Van Gaal veel nieuwe aanwinsten debuteren, waaronder Daley Blind. Een kans voor de oefenmeester om een positieve wending te geven aan de sportieve en financiële tegenvallers tot nu toe.