Spring naar de content

Trend? Nieuwe kledinglijn blokkeert alle telefoon-, wifi- en gps-signalen

Het Australische kledingmerk The Affair brengt binnenkort kleding op de markt waarmee je je telefoon van de radar kunt laten verdwijnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Door de borst-, jas- en broekzakken van de plunje uit te rusten met UnPocket (een soort linnen dat met metaal is doorweven, hetzelfde principe als de kooi van Faraday) worden alle signalen van buiten af geblokkeerd. Op die manier is het onmogelijk om locatiegegevens door te geven met je telefoon en kun je weer anoniem door het leven gaan.

De nieuwe kledinglijn is vernoemd naar de wereldberoemde roman 1984 van George Orwell, en dat is niet voor niets. Zoltan Csaki, de drijvende kracht achter het kledinglabel, legt uit op Kickstarter: “Onze nieuwe kledinglijn is mode voor een tijd waarin we constant in de gaten worden gehouden. Edward Snowden heeft bewezen dat Big Brother niet langer fictie is. De overheid bespioneert iedereen via smartphones: teleschermen die zelfs in de nachtmerries van Orwell niet voorkwamen. Het is tijd om terug te vechten en onze privacy weer op te eisen.”

In een interview met website Wired legt hij uit voor wie de kleding is bedoeld. “Deze kleding is voor iedereen. Voor bouwvakkers. Voor intellectuelen. Voor journalisten kan het bijvoorbeeld handig zijn als ze niet willen dat de overheid weet waar ze zitten en met wie ze praten. Maar je kunt het, als particulier, natuurlijk ook uit filosofische overwegingen dragen. Privacy is namelijk niet vanzelfsprekend: privacy is in dit post-Snowden tijdperk niets meer dan een keuze.”

1984.inner-party-blazer.3 1984.inner-party-blazer.4 1984.party-chinos.1 1984.party-workshirt.3 1984.unpocket.3-660x495

(via)

Onderwerpen