Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: Waarom mannen naar mooie vrouwen kijken

In ons digitale weekblad leest u onze beste website-stukken van de afgelopen week én een groot verhaal uit ons papieren magazine. Ditmaal is dat een verzameling van vijf originele visies op schoonheid, van onder meer lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers en casting-director Hans Kemna. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Waarom mannen naar mooie vrouwen kijken
Ze kunnen er niks aan doen: mannen kijken vanzelf naar mooie vrouwen. Dat heeft de evolutie zo geregeld. Maar schoonheid is veel meer dan een lekker buitenkantje. Vijf originele visies, van onder meer lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers en casting director Hans Kemna. Dekkers: “Wat we ‘schoonheid’ noemen, is vaak door mannen bepaald.”

Analyse: wat klopt er van Wilders’ uitspraken over steun voor Syriëgangers en sharia?
Geert Wilders vloog er, zoals gebruikelijk, met gestrekt been in bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Volgens de PVV-voorman vond ‘driekwart van de moslims Syriëgangers helden’ en wil ‘driekwart van de moslims liever de sharia dan de Nederlandse wet’. Dit alles zou uit onderzoeken zijn gebleken. Hoe zit dat precies?

Trend? Nieuwe kledinglijn blokkeert alle telefoon-, wifi- en gps-signalen
Het Australische kledingmerk The Affair brengt binnenkort kleding op de markt waarmee je je telefoon van de radar kunt laten verdwijnen, alle signalen van buitenaf worden geblokkeerd. Op die manier is het onmogelijk om locatiegegevens door te geven met je telefoon en kun je weer anoniem door het leven gaan.

Waarom word ik in Amsterdam altijd zo zenuwachtig?
De voorbije week moest ik drie keer naar Nederland, ter promotie van mijn nieuwe boek. De hoofdstad van Nederland is mooi en hartstikke gezellig, de grachten zijn sprookjesachtig en het gras aan het Museumplein is sappig groen. Maar waarom word ik altijd zo zenuwachtig als ik in Amsterdam ben?