Spring naar de content

Zien: bekoorlijke blaffertjes krijgen zwemles van fotograaf

De nieuwswaardigheid van zwemmende hondjes is nihil, ook al probeert het internet u dagelijks anders te doen geloven. Maar in een tijd waarin IS, Gaza en de crisis in Oekraïne de voorpagina’s domineren, zijn foto’s van dobberende dobermannetjes meer dan welkom. Fotograaf Seth Casteel bleek daarom, naast een man die zwemmend foto’s van puppy’s maakt, een visionair.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Deze week bracht hij zijn boek Underwater Puppies uit. De voorganger ervan, getiteld Underwater Dogs, schopte het tot de bestsellerlijst van de New York Times.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In 2007 begon Casteel met het fotograferen van dakloze hondjes, in de hoop zo een familie voor ze te vinden. Dat resulteerde, naast talloze adopties, in een verdienstelijke carrière als huisdierenfotograaf. Het onder water fotograferen begon noodgedwongen, toen een hond genaamd Buster vier jaar geleden tijdens een sessie zijn tennisbal achterna sprong. Voor zijn nieuwste serie leerde Casteel naar eigen zeggen vijftienduizend puppy’s zwemmen.

casteel2 casteel3

casteel10casteel11Ava Beagle Mix
casteel4
casteel6 casteel7

casteel1

Foto’s via Seth Casteel

Onderwerpen