Spring naar de content

Zelfs topografie is niet veilig voor liegebeest Ewout Genemans

Wij zeiden het zes maanden geleden al: er zit een luchtje aan de realityprogramma’s van tv-producent Ewout Genemans. Zelfs geografie is niet veilig voor het Haagse liegebeest: zo plaatste hij de Oekraïense havenstad Odessa doodleuk in Rusland. Kwam beter uit voor zijn stumpershow From Russia With Love.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Andere media schreven ook meermalen over de fake-maagdenshow Ik heb HET nog nooit gedaan, de acteurs die zich uitgaven voor deelnemers in Het zal me een rotzorg zijn en zo ongeveer al zijn andere programma’s.

Het leverde steeds even verontwaardiging op, maar nooit zo erg als vandaag, toen de Volkskrant twee krantenpagina’s besteedde aan ‘de nieuwe Reinout Oerlemans’. De krant schrijft onder meer:

Er waren al vermoedens dat Ik heb HET nog nooit gedaan in scène was gezet. Zo schreef Linda Dummer, die ook als ‘date’ meedeed aan het programma, op een forum: ‘Het is inderdaad niet echt, ik ben actrice en heb geen interesse in Marc. Jullie kijken naar een programma dat fake is, geacteerd. Marc en de overigen zijn wel maagd, maar hun dates zijn voornamelijk actrices.’ Bij een castingbureau is Linda’s profiel terug te vinden, maar ze wil niet meer over de kwestie praten. In de desbetreffende aflevering wordt gesuggereerd dat een datingconsulente van het bureau Mens & Relatie maagd Marc advies geeft en hem date Linda aanraadt. Volgens een woordvoerder van Mens & Relatie kon het bedrijf geen date vinden voor Marc, omdat het zo’n ‘bijzondere man’ was. Hoe de producenten aan Linda kwamen, weet hij niet.

En:

‘Eigenlijk was alles geacteerd’, zegt Mario (niet zijn echte naam), die als maagd deelnam aan Ik heb HET nog nooit gedaan. ‘Op elke locatie waar we kwamen was er een verhaal uitgedacht. Als de producer vond dat we het niet goed uitvoerden, viel hij tijdens het gesprek in: ‘Vraag nu eens aan Mario…’ En dan deden we dat.’

Reactie Ewout Genemans
Nu heeft Ewout toch echt een probleem, zou je zeggen. Maar in een interview met The Post Online laat de geplaagde producent weten dat hij de aantijgingen ‘niet serieus neemt’:

Onze ervaring is dat kandidaten zeer positief terugkijken op hun deelname aan NPP programma’s. Het artikel is opgebouwd uit anonieme bronnen en staat vol onwaarheden. We nemen ze als ‘beschuldigingen’ niet eens serieus. We reageren niet op anonieme bronnen.