Spring naar de content

Zo reageert Amerika op de #lattesalute van Barack Obama

Tijdens een werkdag hebben we bijna allemaal wel eens de behoefte aan een oppepper, gewoonlijk in de vorm van een bakkie pleur. Nederlanders schijnen zelfs de grootste koffiedrinkers ter wereld te zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Ook de Amerikaanse president Obama is er dol op. Niet vreemd dus dat de Amerikaanse president regelmatig met een bak koffie in zijn hand gespot wordt, maar gisteren koos hij toch even het verkeerde moment uit. In een filmpje, gepost op het Instagram-account van het Witte Huis, stapt Obama in New York uit de Marine One (de presidentiële helikopter) die hem daar bracht voor het bijwonen van een VN-vergadering.

Het bewuste filmpje:

Aan weerszijden van de helikopter-trap staan mariniers klaar om te salueren, maar de Amerikaanse president, tevens hoofd der strijdkrachten, geeft weliswaar een vluchtige militaire groet terug, maar met een beker koffie in de hand.

Het schoot veel vaderlandslievende Amerikanen in het verkeerde keelgat en een storm van boze reacties was het gevolg. Op Twitter werd het fenomeen spottend de ‘#lattesalute‘ gedoopt. (Een latte is overigens de Amerikaanse versie van koffie met melk. Maar dan met heel veel melk, en ergens een vage hint van koffie.)

Enkele reacties van Amerikanen die ‘not amused’ waren met het halfbakken saluut van Obama:

En een paar milieubewuste Twitteraars storen zich in eerste instantie niet aan het gebaar, maar vooral aan de milieu-onvriendelijkheid van de beker. En dat terwijl de president op weg was naar een klimaatconferentie, schande! 

En tot slot zijn er gelukkig ook nog een paar Amerikanen die alle commotie maar overdreven vinden.

Voor het imago van de president is het misschien niet een enorm goede zet geweest, maar gelukkig voor Barack is hij niet de eerste die er zich bij het salueren wat makkelijk van afgemaakt heeft. Zoals deze laatste tweet fijntjes uitwijst, de #terriersalute van zijn Republikeinse voorganger. George W. Bush.

Onderwerpen