Spring naar de content

Complotdenker Lange Frans weet het zeker: ISIS is een CIA-complot

Rapper Lange Frans, bekend van rapliedjes over Diemen-Zuid, moppies en het meer geëngageerde Zinloos, is er heilig van overtuigd: there’s no such thing as ISIS. Het is één grote hoax.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

De islamitische terreurorganisatie ISIS is opgezet door de Amerikaanse geheime dienst CIA. Hoe Lange Frans (echte naam: Frans Frederiks) dat zo zeker weet, weten we niet, maar hij kwam er vanochtend ineens mee aanzetten op Twitter. Hij twitterde het volgende:

Een paar minuten later twitterde hij, om de volgers op het hart te drukken dat hij ieder woord meent van zijn complottheorie:

Sommigen zeggen op Twitter dat Lange Frans beter kan stoppen met het snuiven van coke op de vroege ochtend, maar dat is flauw. Het is algemeen bekend dat de rapper gelooft in zo’n beetje iedere denkbare complottheorie. Als er een complottheorie bestaat, dan is de kans ongeveer 100 procent dat Lange Frans erin gelooft.

Zo gelooft Frans bijvoorbeeld dat Pim Fortuyn niet alleen is vermoord door Volkert van der Graaf, maar dat hij ook hulp vanbuiten heeft gehad. Hij gelooft dat Fortuyn geld kreeg van de bouwers van de Amerikanen om de Joint Strike Fighter door te laten gaan. Hij gelooft ook dat er “een helder verband” bestaat tussen de moord op Fortuyn en de moord op Theo van Gogh (“Van Gogh had de informatie ook die bij mij binnensijpelt. Hij wilde dat op een grotere manier naar buiten brengen”). Bovendien gelooft Frans in UFO’s.

‘Kalm aan Frans, en rap een beetje,’ zou Herman Finkers zeggen.