Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: Het voortdurende debat tussen Roemer en Pechtold

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat het tweegesprek tussen Emile Roemer en Alexander Pechtold uit april 2012. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Het voortdurende debat tussen Roemer en Pechtold
Tijdens de algemene beschouwingen in de afgelopen weken kwam het tot een harde botsing over de zorg tussen SP-leider Emile Roemer en D66-leider Alexander Pechtold. De twee politici gingen al vaker fel met elkaar in debat. Zo ook in april 2012 in HP/De Tijd. Pechtold: “In alle plannen van de SP, beste Emile, hoor ik nooit, nóóit waarvan die betaald moeten worden. De ruimte die de SP overhoudt om dit land klaar te maken voor de toekomst is nul.” Roemer ontploft: “Nou word je vals, nou word je vals.”

De meest getrakteerde journalist van Nederland
Hoe plezierig is het toeven in de wereld van de beau monde, dat deel van de samenleving dat altijd wat te vieren heeft, de wereld van de levensgenieters? Willem Kool beschrijft dagelijks in het Stan Huygens Journaal van De Telegraaf hoe mooie het leven is als je geld en macht hebt. In HP/De Tijd nummer 8, die nu in de winkel ligt, een profiel van Willem Kool, de meest getrakteerde journalist van Nederland. “Vergis je niet: het is hard werken.”

Waarom u IS, ISIS en ISIL niet met elkaar moet verwarren
“ISIS heeft de ambitie wereldwijd de aanval te openen op onze manier van leven,” sprak Lodewijk Asscher tijdens een persconferentie over de Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van de beruchte terreurgroep in Irak en Syrië. Duidelijk taal. Of toch niet? Een dag ervoor gebruikte Barack Obama in dit verband namelijk nog de term ISIL, en bij het NOS Journaal wordt stelselmatig gesproken van IS. Hebben ze het alledrie wel over hetzelfde?

De NASA gaat gamecontrollers gebruiken om de ruimte te verkennen
Gamers opgelet. Uw hobby, waarmee u jarenlang stigmatisering oogstte in de wereld om u heen (die u veelal neersabelde als een passieve couch potato), kan u wellicht naar nieuwe hoogten brengen. De ruimtevaartorganisatie NASA is namelijk op zoek naar een nieuwe manier om robots te besturen, en kijkt daarbij met interesse naar fabrikanten van spelcomputers, en controllers in het bijzonder.

Klik op de afbeelding om het weekblad te openen.

cover Online magazine week 39