Erik van Muiswinkel: ‘LuckyTV is een vorm van manipulatie van stalinistische kwaliteit’
In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat ‘Op een vieze manier lekker’, de zoektocht van Pauline Bijster naar het vrouwelijk onbehagen. Verder vindt u een uitgebreid fragment uit het driegesprek met Erik van Muiswinkel, Bart Chabot en Jack Spijkerman, dat in zijn geheel te lezen is in het huidige nummer van HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.
Op een vieze manier lekker
Aan porno zit iets ongemakkelijks. Als je er als vrouw graag naar kijkt of vindt dat het erbij hoort, ben je oppervlakkig. Heb je er een hekel aan, dan ben je een trutje. Sommige vrouwen verbieden zichzelf en hun man ernaar te kijken, anderen smullen ervan en spelen de scènes in de slaapkamer (of in de parenclub) zoveel mogelijk na. Veel vrouwen zitten ergens tussen deze twee uitersten in. Verslag van een zoektocht naar het vrouwelijk onbehagen. “Soms wil je stout zijn.”
‘Tegenwoordig heb je na een foute grap meteen beveiliging nodig’
Humor is van alle tijden. Maar verschilt het per generatie waar mensen om lachen? Een gesprek met cabaretier Erik van Muiswinkel, podiumbeest Bart Chabot en presentator Jack Spijkerman over de humor van vroeger en nu.Van Muiswinkel: “Over LuckyTV heb ik als ouderwetse lul mijn twijfels. Ik vind het misselijk en fenomenaal tegelijk. Het is een vorm van manipulatie van stalinistische kwaliteit.” Het hele artikel kunt u hier lezen.
Jip en Janneke spelen samen in Oranje
Jip heeft een bal gekregen, van vader en moeder. Het is een heel mooie bal. “Kijk eens wat een mooie bal,” zegt hij. Janneke knikt. Ze vindt de bal ook erg mooi. “Zullen we met de bal spelen?” vraagt Jip. “Ja,” zegt Janneke blij, en ze nemen de bal mee naar het veldje achter het huis.
Van Miltenburg illustreert pijnlijk waardoor overheid miljarden aan ICT verspilt
ICT-projecten bij de overheid lopen te vaak uit op een fiasco. Het Rijk heeft geen grip op kosten, tijdsduur of eindresultaat. Niet alleen het gebrek aan coördinatie zou een rol spelen, maar ook de desinteresse bij de overheid en een slechte informatievoorziening. Dit lijkt te worden belichaamd door Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer, bij het in ontvangst nemen van het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie ICT.