Spring naar de content

Kunstenaar Banksy is en blijft anoniem en onthult op Vermeer geïnspireerd kunstwerk

MET UPDATE – We kunnen opgelucht adem halen. De anonieme Britse kunstenaar Banksy is alive and kicking. Gisteren meldde de Amerikaanse satirische site National Report dat de kunstenaar was gearresteerd en dat de politie zijn ware identiteit bekend had gemaakt. Het blijkt een hoax te zijn. Ook weerhield het Banksy er niet van een nieuw werk te onthullen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Er waren heel wat mensen die geloofden dat Banksy opgepakt was. Volgens het bericht op de site van National Report was Banksy opgepakt wegens vandalisme, samenzwering, witwassen en afpersen. De sociale media werden gisteren overspoeld met geruchten over zijn arrestatie en de Britse politie kreeg het flink voor de kiezen.

Excuses waren er dan ook wel weer gelijk.

Sommigen hadden gelijk door dat het om een hoax ging.

National Report gebruikte de arrestatiefoto van iemand die opgepakt was in Londen. De satirische site gebruikt de naam Paul Horner, waarvan ze zeiden dat het de echte naam van Banksy is, ook vaker in satirische nieuwsberichten. Banksy’s publicist Jo Brooks ontkrachtte het verhaal al snel.

Banksy is er dus nog steeds en loopt vrij rond met zijn spuitbus. Op zijn site heeft hij net een nieuw kunstwerk onthuld, Girl with a Pierced Eardrum, dat gemaakt is in het centrum van de Britse stad Bristol. Het werk is geïnspireerd op Het meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

banksy640

(Foto via Banksy)

UPDATE 14.20: Het kunstwerk van Banksy is binnen 24 uur al beklad, meldt de BBC.