Spring naar de content

Nieuw hoofdstuk KLM-soap: EURLINGS UIT OP WRAAK!

Even leek in de smeuïge KLM-soap, die al weken op de voet te volgen is in De Telegraaf, een nieuwe verhaallijn te zijn geschreven. In plaats van het ontslag van Camiel Eurlings tot in den treuren te bespreken, kwam het ochtendblad dinsdag met het bericht dat een technisch faillissement van de maatschappij op de loer zou liggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Hoewel van een faillissement voorlopig geen sprake lijkt, bleek uit de kwartaalcijfers inderdaad dat KLM een mindere periode achter de rug heeft. De omzet van het bedrijf liep terug tot 2,8 miljard euro en de operationele winst ging met ruim een kwart omlaag tot 265 miljoen euro. Nu deze cijfers zwart op wit staan, valt er weinig meer te speculeren. Terug naar die andere verhaallijn dus, moet de redactie gedacht hebben.

Schermafbeelding 2014-10-29 om 10.56.40

‘Eurlings uit op wraak’, zo luidt de verse kop van de krant. De ontslagen KLM-baas zou zelfs spreken van een ‘coup’ tegen zijn persoon.

Twee weken geleden werd Eurlings na een jaar vervangen door Pieter Elbers. Over de precieze reden van zijn ontslag werd volop gespeculeerd, maar tot een helder antwoord kwam het dusver niet. Volgens de één had hij te weinig kennis, terwijl een ander beweerde dat hij niet genoeg aanwezig was, afspraken niet nakwam of geen goede leider zou zijn.

En nu is Eurlings dus boos. Als we De Telegraaf moeten geloven tenminste. De gevallen topman zou proberen om te voorzitter van de Raad van Commissarissen van KLM, Hans Smits, mee te slepen in zijn val. Smits was degene die Eurlings half oktober de laan uitstuurde.

Door langs de juridische weg zijn vertrek aan te vechten, hoopt de oud CDA-politicus niet alleen een betere financiële regeling te krijgen, maar hiermee tegelijkertijd Smits te dwingen om af te treden. Volgens ‘bronnen’ kreeg Eurlings al een miljoen mee.

Vooralsnog blijft het echter vooral bij speculaties. Totdat ook deze cijfers zwart op wit staan, volgen wij de soap in ieder geval met plezier.

Onderwerpen