Spring naar de content

RTL: ‘Joran van der Sloot neergestoken in cel’

Joran van der Sloot is neergestoken in zijn cel. Dat meldt de website van RTL Boulevard. Van der Sloot, die in Peru een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op Stephany Flores, zou daarbij zwaargewond zijn geraakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Volgens zijn vrouw en zijn advocaat is Van der Sloot twee keer gestoken: één keer in zijn schouder en één keer in zijn middel. De wonden zouden zeker twee centimeter diep zijn en zijn inmiddels gehecht, zo weet zijn advocaat Maximo Altez te vertellen. Wel zou de geboren Arnhemmer, die in september vader werd van dochtertje Dushi Trudie, erg veel pijn hebben op dit moment.

Het nieuws kwam aan het licht toen de vrouw van Van der Sloot een met bloed bevlekte polo uit de gevangenis mee naar buiten smokkelde. Of het shirt daadwerkelijk van Van der Sloot is en of hij daadwerkelijk is neergestoken is nog even afwachten: de openbaar aanklager neemt de beweringen vandaag in onderzoek. Altez is in ieder geval van plan de gevangenis aan te klagen voor poging tot moord.

Medegevangenen
Volgens Altez zou Van der Sloot zijn neergestoken door zijn medegevangenen. Volgens hem denken de mede-veroordeelden dat, wanneer Joran van der Sloot – de enige buitenlander in de gevangenis – zal worden gedood, de beruchte Challapalca-gevangenis eindelijk zal sluiten door alle ophef die er ontstaat en ze worden overgebracht naar een luxer verblijf. Gevangenisdirecteur José Luis Pérez Guadalupe bagatelliseert het vermeende voorval: volgens hem ‘viel het te verwachten dat zijn vrouw op enig moment dit soort uitspraken zou doen met haar complexe persoonlijkheid’, verder noemt de directeur haar een notoire leugenaar.

Doek-Joran-bloed_0
Het vermeende shirt van Joran van der Sloot. Bron: www.rtlnieuws.nl

Onderwerpen