Spring naar de content

Waarom geheimen in een relatie nuttig zijn

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine. Deze week is dat ‘Relaties: het gemak van het geheim’, over het feit dat geheimen óók hun nut hebben. Verder een uitgebreid fragment uit de reportage over het programma Tussen Kunst & Kitsch, dat in zijn geheel te lezen is in het huidige papieren nummer van HP/De Tijd. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights (klik op een link om het weekblad te openen).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Tussen Kunst & Kitsch: Zeg me, wat is het waard?
Het meeste wat de mensen meesjouwen in hun plastic tassen is troep. Toch hopen ze allemaal dat ze een schat bezitten. Een dagje op de set bij Nederlands populairste kunstprogramma, dat dertig jaar bestaat. ‘Helaas gaat het met kunst altijd over geld. Geld is de peper en zout van de kunst. Echte belangstelling voor kunst is heel beperkt.’

Relaties: het gemak van het geheim
Geheimen hebben voor je partner, dat is een bermbom installeren in je relatie. Eén misstap en ze ontploffen in je gezicht. Toch houden partners dingen voor elkaar achter, en dat is niet voor niets: onderzoek laat zien dat geheimen óók hun nut hebben.

Mogen die onzinnige suggesties van Piketty in de prullenbak?
Van redelijk onbetekenend – in elk geval onbekend – Frans econoom naar rockstar. Dat is het verhaal van Thomas Piketty, die woensdag in die laatste status werd onthaald op het Binnenhof. Zijn boek over de almaar groter wordende verschillen tussen arm en rijk – hij vergeet de voor een land meest relevante middenklasse – werd, lang na dat het uitkwam, opeens een hit omdat zijn boodschap op dit moment maximaal verkoopbaar is.

Egyptische journalisten komen in opstand tegen zelfopgelegde censuur
Kniel als journalist voor de staat en je hebt je ziel verkocht aan de duivel – althans, zo is het volgens de westerse principes over onafhankelijkheid en vrijheid. In Egypte maakten zeventien kranten vorige week bekend dat ze kritische uitlatingen over de Egyptische staat voortaan achterwege zullen laten, voor een doel dat zij hoger achten dan gedegen journalistiek: de bestrijding van terrorisme. Meer dan 350 journalisten tekenden zondag echter een petitie tegen deze zelfcensuur.