Spring naar de content

‘Interstellar’ en ‘Pak van Mijn Hart’ domineren bioscopen, ‘Aanmodderfakker’ blijft achter

Lang werden ze verwacht, dit weekend debuteerden ze dan eindelijk op het Nederlandse bioscoopscherm. Interstellar van Christopher Nolan; Pak van Mijn Hart van Kees van Nieuwkerk; en het met Gouden Kalveren bekroonde Aanmodderfakker. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Interstellar kwam dit weekeinde als beste uit de bus, met een opbrengst van bijna 700.000  euro. Nadat Christopher Nolan in 2012 het laatste deel afleverde van zijn immens succesvolle Batman-trilogie, stortte de Britse regisseur zich op een genre dat hij in 2010 al verkende met Inception: science-fiction. Interstellar speelt zich af in een toekomst waarin de Aarde niet langer in staat lijkt ons mensen te faciliteren. Matthew McConaughey speelt een voormalige NASA-piloot die wordt gezonden om een nieuwe bewoonbare planeet te vinden.

Een tweede plaats behaalde Pak van Mijn Hart. De romantische komedie met onder andere Benja Bruijning en Fedja van Huêt bracht bijna een half miljoen euro op, en passeerde daarmee de grens van 100.000 bezoekers. Met andere woorden: zondag bereikte het de status van Gouden Film.

Beide films lieten de Nederlandse tragikomedie Aanmodderfakker ver achter zich – al is de film ook op beduidend minder schermen te zien dan eerdergenoemde titels. Aanmodderfokker, in oktober bekroond met onder andere het Gouden Kalf voor de Beste Film, was goed voor zo’n 74 duizend euro. Fury en The Maze Runner leverden hun eerste en tweede plaats in voor een derde en vierde.

Bioscooptoptien

1 (2) Instellar
2 (3) Pak van Mijn Hart
3 (1) Fury
4 (2) The Maze Runner
5 (4) Gone Girl
6 (3) Ouija
7 (5) Dummie de mummie
8 (10) De club van Sinterklaas en het pratende paard
9 (-) Aanmodderfakker
10 (6) The Best of Me

Bron: Nederlandse Film Distributeurs