Spring naar de content

Nolans ‘Interstellar’ behoudt koppositie, Sintkoorts neemt toe in bioscopen

Regisseur Christopher Nolans nieuwste film Interstellar draait nu twee weekenden op de Nederlandse doeken, en wederom boekt het succes. De Nederlandse komedie Pak van mijn Hart behoudt zijn tweede plaats, en met Pakjesavond in aantocht klimmen de Sinterklaasfilms.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

In Interstellar verlaat Matthew McConaughney een stervende planeet Aarde om als ruimte-ontdekkingsreiziger te zoeken naar een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid, aan de andere kant van een wormgat. De film krijgt in Nederland lovende kritieken, en opende vorige week sterk, met een opbrengst van 697.089 euro. In zijn tweede weekend haalt Interstellar 630.023 euro op, waarmee het zijn omzet in Nederland bijna verdubbelt.

Een patroon is snel gevonden, voor wie kijkt naar de afgelopen drie producties van de Britse regisseur Christopher Nolan. The Dark Knight bracht in zijn openingsweekend in 2008 zo’n 600 duizend euro op, Inception in 2010 zo’n 830 duizend euro, en The Dark Knight Rises in 2012 760 duizend euro.

Maar er is meer succes. Pak van mijn Hart, de romantische komedie geregisseerd door Kees van Nieuwkerk, verdubbelde zijn omzet nagenoeg ook. Dumb and Dumber To, het vervolg op de welbekende komedie uit 1994, kwam binnen op een derde plaats, gevolgd door nieuwkomer Samba, het komische drama uit Frankrijk met in de hoofdrol Intouchables-acteur Omar Sy.

Ondertussen klimmen de Sinterklaasfilms langzaam. De club van Sinterklaas en het pratende paard en Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring (die overigens buiten de toptien valt) stegen respectievelijk twee en vier plaatsen. Misschien is alle commotie dan nog ergens goed voor.

Bioscooptop-tien

1 (1) Instellar
2 (2) Pak van Mijn Hart
3 (-) Dumb and Dumber To
4 (-) Samba
5 (3) Fury
6 (8) De club van Sinterklaas en het pratende paard
7 (4) The Maze Runner
8 (5) Gone Girl
9 (7) Dummie de mummie
10 (6) Ouija

Bron: Nederlandse Film Distributeurs